E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Albayrak'tan faiz müjdesi---

Bakan Albayrak'tan faiz müjdesi

Bakan Albayrak'tan faiz müjdesi
07 Şubat 2020 - 12:11 borsagundem.com

Berat Albayrak, İş Dünyası ile Buluşma toplantısında yaptığı konuşmasında kamu bankalarının faizi yüzde 8-10 bandına çekeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2020 yılına hedeflerimiz ve projeksiyonlarımız doğrultusunda olumlu bir başlangıç yaptık." dedi.

Bakan Albayrak, "9 ile 11 bandındaki faizlerle ilgili kamu bankalarımızla görüştük ve bunu yüzde 8 ile 10 aralığına getirmek için mutabık kaldık." diye konuştu.

"Uluslararası Sermaye Piyasalarında 5 ve 10 yıl vadeli olmak üzere çift dilim bir tahvil ihracı yaptık." diyen Albayrak, şunları söyledi:

"Bu ihraç, Uluslararası Sermaye Piyasalarında ülkemizden tek seferde gerçekleştirilen en yüksek tutarlı ihraç olma özelliğini taşıyor.

İhraca gelen yaklaşık 11 milyar dolar tutarındaki yatırımcı talebi, Uluslararası Sermaye Piyasalarında gerçekleştirdiğimiz ihraçlara gelmiş en yüksek yatırımcı talebidir."

Albayrak, "Böyle devam ederse yüzde 5 baz büyüme oranı beklentilerimizin üzerinde yaşanır." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hee hee07 Şubat 2020 23:20

    Hatayda, açım açım diyen yurttaş, ağır yanıklarla yaşamını yitirdi.. Çocuklarım aç diye ağlayarak yaktı kendini....  tünelinede, sisteminede... yayınla editör.. birileri yazmalı.. gerçekleri vurgulamalı...... toz pembe tablo  bizi batağa götürecek yoksa.. inanan yok bu traışlara.  maaş zamları 5.. otoyol koptu 85 - 55 - 105 .. ne la  bu ? çocukmu kandırıyorlar

  • ZIR cahil prof07 Şubat 2020 22:18

    Faizlerin indirilmesi geçimini faizden sağlayan  yiğit yurttaşlarımız için çok kötü bir uygulama olur.o yüzden bu yiğit ve devrimci yurttaşlarımızın rızıklarının kesilmemesi için  faizler inmemeli ,bilakis yükseltilmelidir.

  • kılıç07 Şubat 2020 21:17

    SAYIN BAKANIM MALESEF ZAMLAR BOYUN BÜKÜYOR TL ERİYOR EGERKİ BİR EKENOMİK BİR ÇIGIR AÇACAKSAN TL ERİMESİNİ VE ZAMLARI ÖNLE AVRUPADA BİR MARKETTE 10 ÖNCEKİ ETİKET FİYATI VAR BİZDE ÜÇ GÜNDE BİR ZAM VAR .

  • 😏😶🙄🤔😅😀07 Şubat 2020 21:07

    😶🙄🙄😏🤔😅😅😀😁😅🤔🙄😶😏🙄🤔😅😅😀Anladiniz siz onu.

  • Günaydın 07 Şubat 2020 20:52

    Her bakalım yayı bi teptimi görürsün 8_10 faizi. Lafla baskiyla olmaz o işler

  • bekir07 Şubat 2020 17:39

    Devlet adına sizler ne zaman vatandaşa uyguladığınız zam ve vergileri bu orana çekeceksiniz. Esas müjde bu olur

  • Haberiniz var mı07 Şubat 2020 17:29

    HATAY VALİLİĞİ ÖNÜNDE BİR KİŞİ ÇOCUKLARIMA EKMEK GÖTÜREMİYORUM DİYE KENDİSİNİ YAKTI

  • ...07 Şubat 2020 16:31

    bırak lagaluga.. emekliye. memura..işçiye. adam gibi hak ettiği ücreti ver.. biz senin yerine, seni ve ekibini överiz.. ne bu yahu... kendi kendini öven bakanlar gali. yer sene ülke bakanlarına bile oluyor. nerden geçtik şu cumhur sistemine. zırvalıklarla gündem geçiyor. adam gibi maaş alsın çalışan artık. yeter ezdiniz. sırtından geçindiniz. 

  • Müslümanız sürprizi07 Şubat 2020 15:23

    Enflasyon yüksek iken sepet oyunlarıyla düşük gösterip faizleri düşürmek bankadaki parası olan vatandaşın parasına düşük faiz verip ucuza birilerine kredi vermek demektir. Herşey kaç katına çıkmış neymiş efendim enflasyon tek haneliye iniyormuş. Sepete vergisini sıfır yaptığın ürünü koy sonra deki bak fiyatı artmadı. Hele ki zam da devlete bağlı ise mesela sigara alkol

  • Müjdemi07 Şubat 2020 15:20

    Milllet eksi faize geçti biz yüzde 8 olacak diye seviniyoruz müjde veriyoruz, önce sağlam tasarruf yapın sayın bakan, Hz Ömer gibi bir mumun hesabını tutmaya başlayın, Allah işinizi düzeltir ama sizde o olur mu sanmam

  • Yepyeni Ekonomik Model07 Şubat 2020 15:01

    Bilindiği üzere, Gagavuz Türklerinin tarih sahnesine çıktıklarından beri yaşanan Türk ekonomi modelindeki kırık çarkları onarmayı başardık. Şimdi bunu da müjdelemek isterim ki, velhasıl, bütün iyi niyetimizle yaptığımız, dış güçlerin ısrarlı baskılarına rağmen, entrikaları duymazdan gelip de oluşturduğumuz, Yepyeni düzen kurup gerçekleştirdiğimiz bu başarılı modeli kıskananlar oluyor elbet. Büyük dış güçlerin ve adını bildiğimiz bu güçlerin ısrarlı saldırıları onların hayalleri ile çökmesi olacaktır. Başarılı ekonomimiz ve  güçlü Türkiye hayallerimize ulaşıyoruz. Tünele ve ışığa az kaldı. Son verilerle  5,25 iken, şuan 12,58 yaptık. Böylece Cumhuriyet tarihi rekorunu yeniden kırdık. Eski rakamlar 25,99 iken bu alanda da geceli gündüzlü çalıştık. Arkadaşlarımız arşivleri aradı tarafı  ve geçen yıllardaki 25,87 den daha iyi rakama ulaştığımızın müjdesini de veriyoruz. Başarılarımızın temini milletimizin özverisi ve desteği ile olmaktadır. 

  • Ekonomist07 Şubat 2020 14:53

    Ülkemizde en son yaşanan senaryo; şirketler borçlanarak gelirleri ile büyümeyi başladı, bireylerde gelirleri üzerinde borçlanarak tüketmeye başladı iyice kıvama gelince ve üzerine yaramazlık ve söz dinlememeye başlayınca bu kur faiz. atağı, ikincisi kur,faiz atağı Turp açıktan başkandan geldi borçlar çıktı tüm varlıkların üstüne. Hane halkın refah seviyesi de düştü. Neymiş Öz sermaye ile büyümek kaliteli üretmek yavaş yavaş pazarlar açılmak... Evin (Ülkenin) kapısını Sıcak ve doğrudan yatırımcıya fazla açmamak. Hane halkının refahı içinde yerli şirketlerine de KAZAN KAZAN değil yavaş yavaş alım gücüne göre Rekabetçi bir ortamda üretim hedefini vermek. UMARIM TEKRAR VERİLEN VERİLECEK BORÇLA ÜRETİP BÜYÜME, BORÇLA GELİRLERİN ÜSTÜNDE TÜKETME TUZAĞINA DÜŞMEYİZ.

  • YAŞASIN07 Şubat 2020 13:57

    Ben de Kanal sayısını ikiye mi çıkardık sandım. Fabrikayı, Teknolojiyi boş verin faizle, Kanalla, betonla uçuracağız ülkemizi. :D 

  • GENGHIS07 Şubat 2020 12:44

    tl mevduat müşterisine müjde.faizler düşecek gibi olmuş. :D 

  • : )07 Şubat 2020 12:32

    Faiz haram.. bunun müjdesimi olur ? bakanlığı kapat kredi ve faiz bakanlıgı kur sne. başkada bişe yaptıgı yok... arada sırada af af af birde af bakanı kur