E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Albayrak'tan dolar açıklaması---

Bakan Albayrak'tan dolar açıklaması

Bakan Albayrak'tan dolar açıklaması
21 Şubat 2019 - 00:15 borsagundem.com

Berat Albayrak dolarla ilgili "7 TL'den dolar alanlar 10 TL'yi bekliyordu. Ancak şimdi 5 TL'ye indi. Trend aşağı yönde ilerledikçe, bu havayı bozup tersine çevirmeye çalışanlar bu söylentileri yayıyor." ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, özel bir televizyon kanalında canlı yayında soruları yanıtladı.

İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları:

"SEÇİMDEN SONRA BÜYÜK KRİZ GELECEK" ŞEKLİNDEKİ ALGI OPERASYONU

"Seçimden sonra bakalım neler olacak, dolar yükselecek, faiz uçacak, acayip bir ekonomik kriz geliyor" söylentilerine cevap:

Siz ne yaparsanız yapın, bir kesim var, müzmin bir kötücül yaklaşımla, ekonominin dinamiğini bozmaya yönelik bir kampanyayı sürdürüyor. Bu kesimin söylemlerine cevap vermeyi bile doğru bulmuyorum.

O kadar komik ki... Eğer zaten Türkiye'ye yönelik resim bu kadar kötüyse niye seçimden sonrayı beklesin? Tam tersine seçimden ekonomik göstergeler çok daha iyi olacak.

"DOLARIN DÜŞÜŞ TRENDİNİ GÖRÜNCE, TERSİNE ÇEVİRMEK İÇİN ALGI ÇALIŞMASI YAPIYORLAR"

İşin bir de psikolojik boyutu var. 7 TL'den dolar alanlar 10 TL'yi bekliyordu. Ancak şimdi 5 TL'ye indi. Trend aşağı yönde ilerledikçe, bu havayı bozup tersine çevirmeye çalışanlar bu söylentileri yayıyor.

Ekonomiye de topumsal dönüşe de bir maaliyeti var. Tüm süreçlerin Türkiye'ye çok ağır bedelleri oldu. Türkiye Cuımhuriyeti Devleti bölgesinde yaşadıkları, 16-17 yıldır kapımızda yaşanan savaş, bütün bunlara rağmen Türkiye bu performansı sağlamış. Eski Türkiye bir nezleden ne hale düşerken biz savaştayız... Bütün bunlara kıyasen Türkiye küresel bir süreç bütün bunlara rağmen o kadar güçlü bir bilanço oluşturmuş ki bunlardan minimum derecede etkilenecek bir alt zemin oluşturmuş.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE YENİ BİR HİKAYE YAZIYOR"

İstanbul'un bir finnas merkezi olması sürecini nakış nakış işleyerek hayata geçiriyoruz. Türkiye'nin kendi yolunda yürümesi, neredeyse kara sınırlarımzın yarısında savaş, terör kol geziyor. Bütün bu süreçte ülkeyi döndürüyorsunuz. Güçlü Türkiye yeni bir hikaye yazıyor...

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Ocak'ın son iki haftasında koordineli bir hareketlilik var. Bahanesi ne seralar, fırtına, yağmur... 6-7 liralık biber 20-25 liraya nasıl çıkar bir anda. Hallerimize baktığımızda bu hallerdeki firmalar, siyasi noktadaki uyum oluşturduğu noktalar bizi bir yere götürdü. Bu süreç neyi doğurdu? Tanzim fiktinin babası Cumhurbaşkanımızdır. Stratejik alanlada devlet olmak zorunda..

"TÜRKİYE KÜRESEL SÜREÇTE MİNİMUM ETKİLENECEK ALTYAPIYI KURDU"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve toplumu son 16-17 yılda bakıyorsunuz, Irak, Suriye, Ortadoğu, Mısır'da yaşananlar, Filistin'de yaşananlara rağmen Türkiye bu performansı sergilemiş. Eski Türkiye bir hapşırıkla ne hallere düşerken biz fiili değil resmi bir savaştayız. Sınır ötesinde varız. Bütün bunlara rağmeğn Türkiye o kadar güçlü bir bilanço oluşturmuş ki, bunlardan minumum derecede etkilenecek şekilde altyapı oluşturmuşuz. Biz artık şampiyonlar liginde top oynayacak eko sisteme gidiyoruz. Türkiye artık oraya gidiyor.

"MALI DEPOLAYARAK, FİYATI YÜKSELTEREK, SİYASİ SAİKLE YAPILAN BİR SÜREÇ"

Enflasyon rakamının açıklanmasıyla, o dönemde fahiş artışlar oldu. Biz büyük bir mekze kurduk İstanbul'a. Fiyat artışlarını anında takip ediyoruz. Koordineli bir hareketlenme var ve ciddi bir noktaya gelmiş. Bahanesi, seralar, yağmur, çağmur, rüzgar, fırtına. 3 bin dönüm 5 bin dönem sera zarar görmüş. Tüm Türkiye'de binde 8'i. Peki 5 bin liralık patlıcan 10 liraya, patates, domates nasıl çıkar bu kadar? Çok enteresan bir şey ortaya çıktı. Bu hallerdeki firmalar, ortak paydaları, siyasi noktadaki uyum oluşturduğu noktalar bizi bir yere götürdü. Piyasada bilinçli depolayarak, malı azaltarak, siyasi saikle yapılan bir süreç.

"DEVLET STRATEJİK ALANLARDA OLMAK ZORUNDA"

Tanzim satışlarının fikir babası sayın Cumhurbaşkanımızdır. sosyal hizmetin bir parçası olarak, fırsatçılığı engelleyecek şekilde. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla koordineli bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda bir adım atalım dedik. Çok net altını çiziyorum artık; stratejik alanlarda devlet olmak zorunda. Enerji piyasalarında emniyet sübabı olarak barajlarımızla oradayız. Gıdada bakıyorsunuz. Bu kâr hırsı mı, fahiş fiyat mı, siyasi motivasyon mu?

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE..."

Milletin, devletin, vatandaşımızın sofrasıyla, rızkıyla oynatılmasıyla izin veren bir devlet olmaz dünyanın hiçbir yerinde. Ortada bir devlet var her şekilde gereğini yapar. Hem de güçlü bir şekilde...

"BELEDİYELERİN BEKA ANLAMINDA ÖNEMİNİ 15 TEMMUZ'DA GÖRDÜK"

15 Temmuz'da belediyelerin ne kadar önemli olduğunu gördük. Özellikle AK Parti belediyeleri ne yaptılar? Kamyonlar, iş makineleri nasıl bir refleks gösterdi? Sokağa çıkarak darbecilere karşı direnç gösterdi. Diğerlerine bakıyoruz, çekirdek çitleterek, televizyonlarda zap yaparak afedersiniz maç izliyor. Belediye beka anlamında çok önemliymiş.

"YAKINDA İKİNCİ SONDAJ GEMİMİZ DE GELİYOR"

Türkiye gerek sismik gerek sondaj gemileriyle daha aktif olacak. Bu çok hassas bir nokta. Ekonomi tarafı da var cari dengeye etki eden bir unsur. Hem kara hem deniz aramacalığı ki ikisi de çok önemli. Şimdi ikinci sondaj gemimiz de geliyor, yolda. Dünyanın bir ucundan geliyor. Türkiye üç gelimeyle sondajda daha aktif çalışacak. Birileri sizin heyecanına ket vurmaya kalkıyor, şaşırıyor muyuz? Hayır. Bu gemilerde işin sistematik, kurumsal tecrübesiyle, kurumsal en iyi uygulanan örneklerinden de meczederek yerli, milli arkadaşlarımızla çok güçlü bir süreci başlattık. Bu süreç başladıysa netice almak da yakındır.

BOR MADENİ

Bor madeninde yeni yatırımlar olacak. Bugün itibarıyla 24-30 bin noktaya dağıtılıyor. Hem sağlıklı, hem kaliteli, hem yerli ve milli. Halkımızdan o kadar yoğun teveccüh ve talep var ki, neredeyse fabrika kapasitesini iki katını arttırmak üzere yoğun faaliyet ortaya koyuyorlar. Bu sadece tüm çamaşırlar için değil renkli çamaşırlar için gelişecek yoğun mesaiye başlandı. Savunma sanayinde, sağlık alanlarda da bu teknolojiyi ortak üretecek ülkelerle bu adımı atmıştık, yeni dönemde daha da güçlü devam edecek.

TRABZONSPOR

Trabzonspor iyi gidiyor. Başarı ortada. Son iki yılda alt yapıya ciddi önem verdi. Genç bir nesil yakaladı. Genç arkadaşların güçlü ferformans ortaya koymasıyla...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.