E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: Yassıada'da hukuka deli gömleği giydirilmiştir---

Bahçeli: Yassıada'da hukuka deli gömleği giydirilmiştir

Bahçeli: Yassıada'da hukuka deli gömleği giydirilmiştir
27 Mayıs 2020 - 19:17 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde "Yassıada'da hukuka deli gömleği giydirilmiştir" ifadelerini kullandı

Eski Başbakan Adnan Menderes, dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edildiği Yassıada'nın adı, 2013 yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürülmüştü. Çehresi son 5 yılda değişen 103 bin 750 metrekarelik alana sahip ada, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde hizmete açılıyor.

Açılış töreninde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Yassıada yalnızca denizin ortasında sivrilen bir kara parçasının adı değildir. Burası aynı zamanda milli hafızalara kazınmış, alacakaranlık bir devrin hukuk kisvesiyle demokrasiyle vurulan paslı zincirlerin simgeleşmiş yeridir.

- Yassıada'da hukuka deli gömleği giydirilmiştir. Burada sadece 1950-60 dönemi yargılanmamış, irade ve egemenliğin yegane sahibi aziz milletimizin takdir ve tercihleri de hazin şekilde sorguya çekilmiştir.

- Demokrasi pek çok tanımının yanında, tahammül sistemi, sabır rejimidir. Şartlar nasıl tezahür ederse etsin milletin verdiği yetkiyi yine alacak milletin kendisidir. Sandıktan çıkan sonuç, zorla, silah yoluyla tahrip ve tasfiye edilirse acıklı olaylar zincirleme halinde yaşanacaktır.

- Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir. Çatışmanın ve çekişmenin sonu olmadığı bilinmelidir. Hala darbeye umut bağlayanların varlığı, tedavisi olmayan ihanet virüsüne delalettir. Geleceğin güzel günlerine Cumhur İttifakı'yla ulaşılacak.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hacı dayı28 Mayıs 2020 07:15

    yeni betoarme tatil kampınız hayırlı olsun.

  • İhanet virüsünden27 Mayıs 2020 22:48

    söz eden şahsa bak sen...

  • AHMET ÖZBİR27 Mayıs 2020 22:25

    ALLAH razı olsun Devlet Bahçeli'den, REİS'le bir olup YIRTTI DELİ GÖMLEĞİNİ, PARAMPARÇA ETTİ KATAKULLİCİLERİ. Yaşa var olun VATAN SEVDALILARI.

  • : )27 Mayıs 2020 21:27

    ahahaha... hala inanan kaldı mı ? bunlara... bulundukları konumlar olasa, dedikleri 5 satırlık açıklama ve yazı deil.. zamanlama itibari, konumları gereği dedikleri kaale alınıyor.. yoksa ilkokul cocu nun demyeceği zırvalıklar bunlar... kaale alan zaten yok, konum gereği dinlenıyor gibiler .. ama gulerek dınlıyoruz zırvalık saçmalık

  • Haha27 Mayıs 2020 20:33

    Delli gomlegi giyen belli belli

  • Türkoğlutürk 27 Mayıs 2020 20:14

    Kendine oy vermeyen kenti kasaba yapana demokrat denmez bir. İkincisi bugünki törene niye dp avukatı davet edilmedi