E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: İdam cezası iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir---

Bahçeli: İdam cezası iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir

Bahçeli: İdam cezası iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir
02 Eylül 2020 - 16:09 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İdam cezasını yeniden gündeme getiren MHP lideri Bahçeli, ''MHP idam cezası meraklısı değildir ancak korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarısı için başkaca bir seçenek olmadığı nettir'' dedi.

Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye mücavir bölgelerde yaygın ve yoğun sorun alanlarıyla boğuşurken, aynı anda kahramanlık ve kararlılıkla da duruş ve mücadele sergilemektedir. Akdeniz ve Ege’de Yunanistan, Fransa ve bazı bölge ülkelerinin sahne alan mütecaviz emellerine muazzam bir direniş gösterilmektedir.

''KARŞIMIZDAKİ TABLO ALARM VERİCİ NİTELİKTE''

Türkiye hakkın ve hukukun yanında, zalimin, teröristin ve müstevlinin karşısındadır. Dış politika alanında yaşanan tehlikeli gerilim ve tehdit dozajı yüksek kutuplaşma her türlü ihtimali de açık hale getirmektedir.

Husumet ve hıyanete tavizsiz müdahale hakkımız elbette hem uluslararası hukukun hem de egemen devlet çıkarlarımızın bihakkın gereğidir. Bir tarafta bu kadar sıcak gündem ve gelişmeler yaşanıyorken diğer tarafta şiddet, cinayet, taciz, tecavüz vakalarında kahredici artışlar gözlemlenmektedir.

Karşımızdaki tablo alarm verici niteliktedir. İnsanın kanını donduran, vicdanları kanatan, sabır ve tahammül ölçülerini berhava eden en ağır suçlara her gün şahit olunmaktadır.

Gazetelerin üçüncü sayfaları, televizyon ekranları, internet siteleri, sosyal medya platformları feci ve felaket dolu haberlerle dolup taşmaktadır.

Kadına şiddetin yanı sıra çocukların güpegündüz kaçırılmaları, vahşete kurban edilmeleri, hatta cinsel istismara uğramaları maşeri vicdanı yaralarken, aynı zamanda büyük bir hüzne ve hüsrana da neden olmaktadır.

Hükümetimizin ve özellikle İçişleri Bakanımızın olağanüstü çaba ve gayretine rağmen şiddet olaylarının, en küçük sebepten doğan silahlı kavga ve anlaşmazlıkların her an vuku bulması toplumsal huzur ve ruh halini vahim derecede rahatsız etmektedir.

Sivil toplum kuruluşların, üniversitelerin, ahlak sahibi milli aydınların bu sancılı duruma duyarlılık göstermesi şattır. Sabilerin, emzikli bebeklerin, henüz bıyığı terlememiş yavruların acımasızca katli insanım diyen herkesin kederlendirip yüreğini titretmektedir. Suçsuz günahsız çocuklarımızın gün aşırı medyaya yansıyan cinayetlerine, intihar süsü verilmiş kadın ölümlerine göz yummak, sessiz kalmak, tepkisiz durmak ne insani emanetlerle ne de inanç ve kültür müktesebatımızla asla bağdaşmayacaktır.

Zulme suskunlukta zulümdür. Bu karanlık tablonun aynısıyla devamı ise mümkün değildir. Acilen ve mutlaka yasal, idari, sosyolojik, psikolojik ve manevi tedbirlerin sırasıyla alınarak tatbik ve temin edilmesi gerekmektedir. Mesele insan onuruyla ilgilidir, can ve mal güvenliğiyle ilişkilidir. Milliyetçi Hareket Partisi iç yaralayıcı gelişmeleri endişeyle takip etmektedir.

''İDAM CEZASI GETİRİLMESİ ÖNYARGISIZ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİDİR''

Kalıcı ve köklü önlemleri almak ertelenemez bir mecburiyettir. İlk başta akla gelen ve makul bir şekilde tartışılmasında fayda bulunan cezai yaptırımların arttırılması, derinlikli ve tesirli hale getirilmesidir.

Bu konuda 'İdam Cezası'nın hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. Çocukları, kadınları, masum ve mazlumları en aşağılık yöntemlerle hedef alan canilerin, katillerin, insanlık düşmanlarının fiillerine karşılık gelen cezaların adil ve orantılı tespiti milli birlik ve dayanışma şuurunun istikbali açısından zorunluluktur.

Dünya genelinde idam cezasını uygulayan ülke sayısı şu an itibariyle 56’dır. İdam Cezasını adi suçlar için kaldıran ülke sayısı 8, bu cezayı kaldırmadığı halde uygulamada cezaların infaz edilmediği ülke sayısı da 28’dir. Türkiye’de İdam Cezası 3 Ekim 2001 tarihli 4709 sayılı Kanunla 'Savaş tehdidi ve terör suçları halleri dışındaki suçlar' için mevzuatımızdan çıkarılmıştır. 3 Ağustos 2002 tarihli 4771 sayılı Kanun ile de 'Savaş ve çok yakın savaş tehdidi hallerinde işlenmiş suçlar hariç' şartı ile yeni bir düzenleme yapılmıştır.

Arkasından 7 Mayıs 2004 tarihli 5170 sayılı Kanun ile İdam Cezasıyla ilgili maddeler Anayasa’dan ayıklanmış, 14 Temmuz 2004 tarihli 5218 sayılı Kanun ile Türk Ceza Kanunu’ndan İdam Cezası ile ilgili maddeler çıkarılmıştır.

Türk Ceza Kanunu’nun 103’üncü maddesinde düzenlenen 'Çocukların Cinsel İstismarı' başta olmak üzere, yine aynı Kanunu’nun 6’ncı bölümünde yer alan 'Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar' ile 309’uncu maddede düzenlenen “Cebir ve Şiddet Kullanarak Anayasa’nın Öngördüğü Düzeni Ortadan Kaldırmaya Çalışmak” suçları hakkında idam cezası getirilmesi önyargısız şekilde değerlendirilmelidir.

Hiçbir insanımız heba ve israf edilmemelidir. Bilindiği üzere, Türkiye, 2003 yılında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Ek Ölüm Cezalarının Kaldırılmasına İlişkin 6 No’lu Protokolü imzalamış, ardından da 'Ölüm Cezasının Her Koşulda Kaldırılmasına İlişkin' 13 No’lu Protokol’ün onaylama işlemlerini tamamlayarak yürürlüğe koymuştur.

Ancak Türkiye’nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ilaveten hukuksal istikrar açısından idam cezası mutlaka gündeme alınmalıdır.

TBMM’nin 1 Ekim 2020 tarihinde açılmasıyla birlikte milletimizin haklı beklentisi muhterem vekillerinin mutabakatıyla çözüme kavuşturulmalı, bebek katilleri, sapıklar, alçaklar, tecavüzcüler layık oldukları cezalara çarptırılmalıdır.

''MHP İDAM CEZASI MERAKLISI DEĞİL''

Milliyetçi Hareket Partisi idam cezası meraklısı değildir. Ne var ki korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarıya ulaşabilmesi maksadıyla içinden geçtiğimiz süreçte başkaca bir yol ve seçenek olmadığı da nettir, nitekim alternatifsizdir.

Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Karar ve iradesi üzerinde hiçbir gölgeyi kabul etmeyecektir. İdam cezasının uygulanmasında ölçülülük ilkesine bağlı kalarak, verilen cezanın işlenen suç ile denge ve orantısı kurulacak, şiddet ve dehşet selinin önü alınmış olacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali03 Eylül 2020 11:18

    Buradaki..Zubuklere sesleniyorum..bir kere..Idam.. ilkellik..degil..MEDENIYETTIR...olmasa..ABD..olmaz..kaldi ki oda olcù degil.. aslinda toplumun yararinadir..dusunun. Aramizdaki..sapiklari..onlarin topluma verecegi zararlari..iste seni beni..koruma icin.. onlarin bir sekilde..sayet..islahi yoksa.. temizlenmesi..tabiki..20 yil onceki..verilen karar uyum yasalari..icin..buyuk. Bir hata..bu hatadan..vazgecilmelidir. .

  • Mmm03 Eylül 2020 00:28

    Kabusmu görüp uyandın 20 yıldır niye izliyordun

  • Misafir 03 Eylül 2020 00:05

    Yanlış saat illaki bir gün doğruyu gösterir

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ02 Eylül 2020 22:45

    İNSANLARI TAVUK GİBİ GÖZÜNÜ KIRPMADAN ZEVK İÇİN ÖZELLİKLEDE BAYANLARI ÖLDÜREN SÖZDE O ESKİ KOCALAR.PİSLİKLER O KADINLAR SİZLERİN KÖLENİZMİ BAYANLARI ÖLDÜRÜNLERİDE HİÇ BEKLETMEDEN ASACAKSIN.

  • MELİS MARMARİSLİ02 Eylül 2020 22:41

    GERÇEK ÜLKÜCÜ BAHÇELİ OLUP, MERAL HN.ÇAKMA VE GENETİĞİ DEĞİŞMİŞ  ÜLKÜCÜ.

  • AHMET ÖZBİR02 Eylül 2020 22:26

    SN. DEVLET BAHÇELİ'nin İ"DAM GERİ GELSİN" talebini Türk evladı olarak GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM. Ayrıca EVİMİZE HIRSIZ KAPIDAN girdiği anda VURULMASI da "NEFSİ MÜDAFA"dan sayılmasını REİS'lerimizden acilen istirham ediyoruz. Haydi TÜRK CEZA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİĞE GİDELİM, MİLLETİ SEVİNDİRELİM, ALÇAKLARI ÜZELİM.

  • TARKUT TARKAN02 Eylül 2020 20:47

    Bu kişiden iki tane daha Türkiye de lider olsa tüm dünya yı tikretir idik.

  • vatandaş02 Eylül 2020 20:23

    millet açlıktan kıvarnıyor asıl gündem o seninki gündem değiştirme çabası  yersek tabi memleketin haline bak ya

  • Melih. 02 Eylül 2020 20:11

    Mevcut kanunları bile uygulamada sıkıntılı bir ülke için idam son derece tehlikeli siyasi iktidarın elinde oyuncak olabilecek potansiyeldedir. İdam mevcut yönetimle çok tehlikelidir!

  • Rehber Kur-an hedef Turan02 Eylül 2020 19:39

    Açıklamalarına tamammen katılıyorum Devlet Hoca, Allah seni bu memleketin başından eksik etmesin Burada yorum yapanların çoğu memleket gerçeklerinden uzak sosyete çocukları, yorumları ülkücüleri bağlamaz

  • HAHUKKİTO02 Eylül 2020 19:34

    DAR MANTIKALR AKSIA CEVAP; TÜM İDAM DİYENELRİN AİLELERİ İÇİNDEKİ DELİLERİ  İNSANALRA ZARAR VEREBİLME İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK DİYE ÖNCE ASALIM.  KAFASI BASMAYANLARIN DUNYASI.

  • IDAM02 Eylül 2020 19:30

    IDAM,siz adalet,adalet deyildir ve idamsiz adalet 8 numaraya duser.helehele Turkiye gibi karisik bir bir cografyada,kesinlikle idam sart.umarim bir an once geri gelir.

  • Numan02 Eylül 2020 18:03

    Ne uğursuz adamsın 2001 2008 2020 krlzlerinde baş roldesin git artık yahu git

  • Adam gibi adam bora 02 Eylül 2020 19:08

    Bravo. Nokta.

  • KASIM YANTIR02 Eylül 2020 16:46

    ADIMIN HASI VE DİBİSİN SENİ ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİN ETMESİN.

  • TAMİZ KARTALGÖZ02 Eylül 2020 16:42

    BENCE HER OLAYDA OLDUĞU GİBİ.CHP BUNA DA KARŞI ÇIKAR.ÖLEN KADIN HAKLARINIDA YALANCIKTAN SAVUNURLAR.

  • Bora adam gibi adam 02 Eylül 2020 16:38

    %220 vergi zammı gündeme düşünce idam demeye başladı :=) demekki kallavi vergi zaman mı yolda %500 olur artık yeni zam hayırlı olsun gece dikkatli olun müjdeyi verdi bahçeli.. Villa lüx rezidans gelebilir yada askeri ücrete kdvye belli olur.... %500 geliyor....... Seçim şart seçim zam zam zam hep halka çıkıyor.....

  • Bika02 Eylül 2020 16:29

    İdam cezası olsaydı Ergenekon'dan başta İlker Başbuğ olmak üzere bazı subaylara idam cezası verilecekti belki de kumpas itirafı olmasaydı idam edilecekti. Adi suçlarda yılda 400 kadın sevgilisi, eski kocası ya da boşanma aşamasında öldürülüyor. Yılda 500 idam gerçekleştiren bir Türkiye'nin dünyadaki yeri nerede olur. Karısını öldürenlere idam yok diyorsa tablo değişir,D.Bahçeli uyuşturucu kaçakçılarına mı idam istiyor.

  • cingöz02 Eylül 2020 16:49

    apo asılmasın diye idamı kaldıran kanunu kendi çıkarmıştı zamanında

  • EKRİST02 Eylül 2020 16:41

    BENCE SEN MİLLETİ KIŞKIRTIYORSUN.İLKER BAŞBUĞ PAŞA SUÇLU OLSA ŞUAN HAPİSTE İDİ.BENCE İDAM GELİR İSE YILDA ÜÇ  BEŞ İDAMI GEÇMEZ ÇAYDIRICI OLUR.ÖZELLİKLE DEAŞLI ADAM 34 KİŞİ ÖLDÜRDÜ İÇERİDE KRALLAR GİBİ YAŞIYOR SONRA YAKALADIĞIN EYLEM YAPAN PKK ASILMALI.