E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: Bu plan inanç ve insan haklarına sabotajdır---

Bahçeli: Bu plan inanç ve insan haklarına sabotajdır

Bahçeli: Bu plan inanç ve insan haklarına sabotajdır
30 Ocak 2020 - 15:29 borsagundem.com

Bahçeli ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı barış planı hakkında "Yüzyılın Antlaşması diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı, inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, karşı saldırı ve sabotajdır" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "ABD-İsrail Ortaklığının Hazırlayıp Dünya Kamuoyuyla Paylaştığı Tek Yanlı Sözde Barış Planı" hakkında yazılı basın açıklaması yaptı.

MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde:

Ülkemizin deprem fırtınasına maruz kaldığı, doğal felaketlerle mücadele ettiğimiz bir dönemde hem Çin'deki Koronavirüsü'nün neden olduğu tehlikeli gelişmeler hem de Ortadoğu'da yaşanan tehdit edici dayatmalar vahim boyutlara tırmanmıştır.

Bir yanda İdlib'de yoğunlaşan kanama ve kahredici insani trajedilerle birlikte Lübnan ve Libya'yı içine alan istikrarsızlıklar, diğer yanda da Siyonist/Emperyalist dayatmalarla Kudüs ve Filistin'in ilhak senaryoları ileri bir aşamaya geçmiştir.

ATEŞLE OYNUYORLAR

ABD ve İsrail ateşle oynamakta, Türk ve İslam aleminin sabırlarını, tahammül sınırlarını zorlamaktadır.

Zalimlerin tek yanlı kararlarıyla Filistin'in tarihi hakları ihlal edilmek şöyle dursun imhanın eşiğine kadar getirilmiş durumdadır.

ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netenyahu'yla 28 Ocak 2020 tarihinde alkışlar ve gülücükler eşliğinde açıkladığı sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur.

Misak-ı Milli'nin yüzüncü yıldönümünde böylesi bir küstahlığın tezahürü oldukça düşündürücüdür.

"Yüzyılın Antlaşması" diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, aynı zamanda da karşı saldırı ve sabotajdır.

İSRAİL'İN HAKİMİYETİ GENİŞLETİLİYOR

Oldubittilerle İsrail'in fiili hâkimiyet alanı kağıt üstünde genişletilirken Kudüs'ün ve Filistin'in hayat damarları kesilip kopartılmaktadır.

ABD-İsrail komplosunun yerleşik ve genel geçer Birleşmiş Milletler kararlarıyla uluslararası hukukun temel normlarına, herkes için bağlayıcı ilke ve esaslarına bütünüyle aykırı ve ters olduğu tartışmasız bir gerçektir.

"Barıştan Refaha" başlığıyla tavzih ve tevcihi yapılan cani plan Filistinli kardeşlerimiz için ölüm, Kudüs için yıkım demektir.

Antlaşma iki taraflı bir mutabakattır.

Ne var ki Filistin, ABD-İsrail dayanışma ve dalaveresiyle tanzim edilen planı bin kez hayır diyerek reddetmektedir.

Azil gölgesinde ve seçim kulvarında olan Trump'ın, Mart ayında seçime girecek olan Netenyahu ile eşgüdüm halinde beşeriyetin ve bölge halklarının huzur, barış ve istikrarıyla oynaması ibretlik bir alçalmadır.

Binlerce kilometre uzaklıkta Filistin'in ve Kudüs'ün kaderine ambargo koymaya, Müslümanların kutsallarına suikasta teşebbüs eden ABD-İsrail vandallığını çok net olarak telin ediyor, lanetliyoruz.

Siyonist zorbalığın Emperyalist acımasızlıkla elele verip Filistinli kardeşlerimizin onurlu hayat tercihlerine hakareti, siyasi ve toprak bütünlüğüne hıyaneti asla kabul edilmeyecek bir düşmanlıktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Raiden31 Ocak 2020 22:38

    Çok kızdıysan git kendin engel ol yada ocaktaki kurtçuk elemanlarını gönder. Öyle kürsüden höt höt olmuyor bu işler.

  • AHMET ÖZBİR30 Ocak 2020 20:10

    ÜLKÜCÜ HAREKET'in bereketli ve cesur Lideri Sn. DEVLET Bahçeli vatan hainlerinin, emperyalist kahpelerin korkulu rüyasıdır. İyi ki varsın, iyi ki Ülkücü Gençliğin Liderisin. REİS'in vatandöverleri tepelemesinde en büyük yardımcısısın. Varolasın BAŞBUĞ'UN İZİNDE GİDEN DEVLET'İM BENİM.

  • : ))30 Ocak 2020 23:13

    bu adamda olmasa kime güler eğleniriz. iyi oluyor yazması. Deme kki böyle yaşayan insanlarda var : ) dünyadan haberi olmadan 4 duvar arası yaşayan... garip dunya 

  • Kelp30 Ocak 2020 20:16

    Boş beleş adamın tekisin. Başı tutmayı nasip etsin sana...😁

  • : )30 Ocak 2020 19:23

     1 seçim sonra bu partide dağılır, mahvettiler. gençlik yapılanmaları dağıldı çoğu ilçe ve az nüfürlü yerde. etkinlikler azaldı. partiden istifa ederse, bencede aprti yeniden şahlanabilir. bu hali ile güç kaybediyor. etrafımda koyu ülkücüler bile partimizin çizgidi değişti diyor.

  • kadir ekici30 Ocak 2020 18:42

    CEBİNİZİ DOLDURUP SERVETİNİZE SERVET KATMAYI BIRAKIN DA GİDİN KURTARIN FİLİSTİNİ KUDUSÜ.SERVET DÜŞKÜNÜ TAYYİP VE   BAHÇELİ. 

  • KEMAL YILANKIRKAR30 Ocak 2020 17:15

    Kılıçtaroğlu ve iyi parti müslümanım diye geçinirler çıkıp ilk kıblemiz elden gidiyor bir tane dahi kelamlarını duydunuzmu.ortalığı karıştırmak için malesef her gün milleti nasılda kışkırtırlar.ALLAH bizleri dünya ya islam dinine sahip çıkmamız ve mutlu şekilde yaşamamız için göndermiştir.eğer biz ALLAH ın emirlerine uymaz isek başımız hiç bir zaman felaketlerden kurtulamayacak depremler, seller yangınlar susuzluk kıtlık vs.vs.

  • AHMET ÖZBİR30 Ocak 2020 17:04

    REİS-DEVLET varoldukça Şeytanın adamları TramPET-Nethanyamuk asla hedeflerine ulaşamayacak, kahrolup yokolacaklar inşallah. ALÇAKLAR BİLMELİDİR Kİ KUDÜS İSLÂM'DIR, MÜSMANLAR ASKERDİR!..

  • eee30 Ocak 2020 20:55

    hadi asker olarak git bakalım.. israilinin ürettiği bilgisayarı telefonu kullan. sonra askerlikden bahset ..  )) doğalgazın bile gavur ulkeden geliyor. ee kuduse gideceğin o uçakda gavur üretim.. ee hadi git ilk asker. kefenle geze geze 25 yıl resi resi diye diye bağırıyorsun.. ne suriyeye gidiyon ne libya nede kudüs.. lafa geldimi mık mık mık ötüyorum tabuk gibi : )) senin gibileri güzel yemliyor bulgur atıyor elin israili... hayatın traş : ) bakkal dükkanı versem sana 1 ayda batırırsın bu kafala. 2 koyun versem güdemezsin. : ))

  • Akmal seni 30 Ocak 2020 19:27

    Hep lâf icraat da bir şey yok höyt desler al bir .... dersiniz 31ahmet....

  • Bika30 Ocak 2020 16:16

    1973 yılındaki İsrail'e karşı Yom Kippur Savaşını kaybeden Arap ülkeleri olan Suriye ve Mısır'la Türkiye'nin arası açık, bu iki Arap ülkesinden başka hiçbir Arap ülkesi de İsrail'e karşı savaşmaz.

  • kadir ekici30 Ocak 2020 16:12

    ssk emeklisiyim açım.açlığıma sebep olansın .KAHROLSUN BAHÇELİ VE YANDAŞLARI

  • Mahmut celik30 Ocak 2020 17:56

    Dam üstünde saksafon vur beline kazmayı ne alaka birader

  • Nedim30 Ocak 2020 16:06

    Allah razı olsun sn Bahçeli!  Zulmün zulüm olduğunu Allah için söylemek zulüm karşısında eğilmemek yiğitliğin gereğidir.  Pis canları ve rezil menfaatleri için güce boyun eğen süslü finolaın  akıbeti zaten bellidir.

  • BOZKURT30 Ocak 2020 16:03

    Dede doğru söylüyor. (6) 

  • ...30 Ocak 2020 15:55

    açıklamaları geç gleiyor baya, bugun yunanistan ve bayrak konusu hakkında bişeler der demiştim.. saat farkı herhalde... beyefendi henüz olayı görmemiş olmalı. 1 gün geriden gelior açıklamaları.

  • Vatandaş 30 Ocak 2020 15:43

    Sana soran vardı

  • Bir yorum30 Ocak 2020 16:05

    Rahatsız mı oldun?