E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağfaş’ın faaliyeti durduruldu---

Bağfaş’ın faaliyeti durduruldu

Bağfaş’ın faaliyeti durduruldu
13 Haziran 2021 - 21:22 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bandırma'daki BAGFAŞ Gübre Fabrikası'ndaki ürküten görüntüler sonrası harekete geçti. Yapılan incelemeler sonrası, sanayi tesisinin faaliyetleri durduruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında denizde, kıyılarda ve tesislerde yürütülen denetim çalışmaları devam ediyor.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, gübre üretimi konusunda faaliyet gösteren bir sanayi tesisinde, Bakanlık ekiplerince, kapsamlı inceleme ve denetim yapıldı.

Denetimler sonucunda, Çevre Kanunu'nda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edilen tesisin gerekli çevresel tedbirleri alıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valiliği, Erdek ilçesinde faaliyet gösteren ve atık suyunu Marmara Denizi'ne arıtmadan akıttığı iddia edilen Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ'nin (BAGFAŞ) soğutma suyu deşarj hattından numune alındığını, analiz sonucuna göre işlem yapılacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, fabrikanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce sürekli denetim altında bulundurulan bir sanayi tesisi olduğu belirtildi.

1 HAZİRAN’DA CEZA

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ise hem Bandırma’daki fabrikaya hem Dilovası’ndaki tesise denetim ekiplerinin gönderildiğini bildirdiler. Yetkililer, Bandırma’daki BAGFAŞ’a ilişkin, “İl Müdürlüğümüze bu işletmeyle ilgili daha önce de benzer şikâyet ve ihbarlar intikal etmiştir. Teknik personelce denetim yapılmış, işletme bünyesindeki kıyı tesisinde depolanan sarı renkli kükürt maddesinin Bandırma Körfezi’ne atılmış olduğu tespit edilmiş. Analiz sonucu işletmeye 96 bin 561 lira yaptırım uygulanmış ve karar 1 Haziran’da tebliğ edilmiştir” denildi.

ANALİZE GÖRE YENİ CEZA

“Cezanızın üzerinden bir hafta geçmeden yeniden kirletmiş, neden kapatılmıyor, cezalar mı yetersiz” sorumuza yetkililer, “Öncelikle analizin sonucuna göre işletmeye yeni bir ceza kesilip kesilmeyeceğine karar verilecek. Cezayı gerektiren bir durum varsa, son 3 yıl içinde Çevre Kanunu’na aykırılık sayısına göre 96 bin 561 liranın 2 ya da 3 katı ilave ceza kesilebilir. Ayrıca kirleticinin miktarına göre işletmeye sınır değerlere gelinmesi konusunda süre tanınabilir ya da ‘kısmen veya tamamen, süreli veya süresiz’ olarak faaliyeti durdurulabilir” yanıtını verdiler.

MARMARA’DA 300 EK DENETÇİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, müsilaj sonrasında Marmara havzasındaki ilgili tüm müdürlüklere genelge gönderilerek denetimlerin sıkılaştırılması talimatı verildiğini anlattılar. Merkezden gönderilen 300 ilave denetçinin Marmara havzasında göreve başladığını, 1 ayda 450 civarında su kirliliği denetimi yapılarak toplam 6.5 milyon TL ceza kesildiğini söylediler.(Hürriyet)

Bağfaş'a büyük ceza

 

Bağfaş rekor zarar açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarlamacı sacro14 Haziran 2021 23:11

    sacrosanct diye bi twitter dolandırıcısı , yeni ortisi abisi ile pazarlıyordu en son 

  • bağfaş pişmanlıktır14 Haziran 2021 13:49

    işçininde cevreninde içine eden kurumdur işçi sicili aşırı bozuk çevre sicili zaten malum abi ne tutuyorsunuz yokmu bi düzgün adam işletsin şurayı millete vatana işçisine saydası olsun bandırmaya zarardan başka herşeyi oldu yıllardır. yeter artık işletecekse de alsın gitsin fabrikasını nereye gidecekse bıktık yada gelsin bi insan evladı insan gibi çalışanına çevreye saygılı işletsin bu ne rezillik

  • Bandırma Organize14 Haziran 2021 12:40

    Asıl felaket bandırma organize denen gönene daha yakın yerde kurulmuş organize çevre terörünün merkezi yerde kopuyor gidin bakın organize de ki kimya tesislerine neler oluyor bi bakın yeter o sabahları buğdaylı köyünün üzerine çöken artık ne olduğu belirsiz leş kokulu buluta bakın sonra bi daha düşünün

  • beceremiyor14 Haziran 2021 12:38

    Gencerler bu işi beceremiyor milli servettir bunu daha iyi çalıştıracak birilerine verilmesi gerekiyor ...

  • emmi14 Haziran 2021 11:40

    HEY YAVRUM HEYYYY-NEDEN BU FİRMA? DAHA FAZLA ATIK DÖKENLER VARKEN! 

  • mtu14 Haziran 2021 11:16

    Faydasından çok zararı varsa altın dahi olsa kapatın gitsin. Patronu para kazanacak diye dünyayı mı yok edelim.  Yada Faaliyet konusunu değiştirsin organik gübre üretsin götürdüklerini s..a zaten aynı tonaja yaklaşırlar. Ülkeye vergi ödüyormuş birde, durmadan zarar açıklayan bir şirketten vergi nasıl alınır çakallar mantıklı konuşun biraz. 

  • iso14 Haziran 2021 10:24

    Edincik'liler iyi bilir... Edincikte dağın bağfaşa bakan yamaçlarında zeytinler olmaz... Sadece suyu değil havayı da mahvediyor. 

  • Bagfaş işçizede14 Haziran 2021 08:28

    Bagfaş çalışanların ahıdir bu, denetimsiz kontrolsüz kimya fabrikası çalıştırılır mı hiç? Kaç can yitirildi emniyetsiz çalışma, tedbir ve bakim yapılmadığı için. Asgari ücretle mühendis çalıştırmak hangi vicdana sığar? Bu Kemal Gençer hepsinin hesabını vermeli, cukkaladıkları son kuruşuna kadar ödetilmeli. Müslümanlıktan , ayettten bahseder ama kul hakkı yemekten usanmaz, uslanmaz. Eğilip kalkmakla ibadetolmaz abe Vicdansıź...

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER14 Haziran 2021 09:29

    Burası ağlama duvarı değildir.eğer hakkın yenildi ise gider mahkemede hakkını ararsın.madem işinde böyle zorluklar var neden çalıştın istanbul ve izmit arası sanayi tesisleri kaynıyor.asıl senin yaptığın müslümanlığa sığmayan bir hareket olarak görmekteyim.

  • Doğaya Sahip Çıkalım14 Haziran 2021 08:13

    Bence bu tür işletmeler süresiz kapatılmalı. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Haziran 2021 09:31

    o zaman gübreyi nereden bulacağız.tuvaletinizdeki kanaylları tarlalaramı bağlayalım.kapat öldür yitir hükümeti suçla bu tesisler ak parti hükümetinin den önce yapılmıştır.gübreyi dışarıdan alsak bir yerlerine kına çalacaksınız galiba.bunun tek çözümü var bu türlü fabrikalara arıtma tesisleri yapılmasıdır.asıl suç bunu yapamayan belediyelerde.bu tesisislerin ülkemize yıllır milyarlarca dolar faydası vardır.

  • yatırımcı14 Haziran 2021 08:11

    güzelim bandırma ve erdek sahillerinin içine ettiler. dilovası nı da bandırma ya taşıyacaklar. yazık.

  • sahin kuş 14 Haziran 2021 07:59

    Toros gübrede yumurtalık ve İskenderun körfezini kirletiyor, yumurtalıkta geçen yıl yüzerken bu salya ile karşılaşmıştın. demekki gübre fabrikasından geliyornuş

  • Soyguncu Kemal Gençer14 Haziran 2021 07:17

    Tüm ilgili bakanlıklara sesleniyorum. Bagfaş çok ciddişekilde denetlenmeli, çevreyi katlediyor. Firmanın içi boşaltılıyor.

  • Çok Vahim14 Haziran 2021 06:19

    Deniz kirliliğine neden olan tesis fosforik asit olup özellikle denetim zamanında devreden çıkartılarak alınan numunelerin temiz çıkması sağlanmaktadır. Tesis 7/24 , günlerce izlenmelidir. Sürekli ölçüm kayıt sisteminde her türlü hilekârlık yapabilirler. Bu Bagfaş patronundan herşey beklenir. Kemal Gençer boş konuşmakla meşgul,

  • Erol g.14 Haziran 2021 05:34

    BAĞFAŞ SEANS BAŞLADIKTAN SONRA FABRİKA AÇILINCAYA KADAR İŞLEME KAPATILARAK KÜÇÜK YATIRIMCILAR KORUNMALIDIR

  • Brsa14 Haziran 2021 01:41

    Marmarayı bunlar mı kirletiyor. Egegubre ile birleştirilmeli. Aynı patronlara ait aynı nitelikteki şirketlerin ayrı ayrı borsada olması gereksiz bir durum

  • :(14 Haziran 2021 00:45

    Demekki yatırım yapılacak bi şirket değilmiş 2 gün önce sahibi çıktı konuştu demekki yalancı dümenci bir kişilik sahibi

  • Bagfaş cehenemi14 Haziran 2021 00:04

    Bagfaş ruh hastasi patron Kemal Gençer tarafından dipsiz kuyuya çekilmektedir. Ailesiyle ilişkikeri tavsip edilmeyecek noktadadır. Firma profosyenellikten uzak ve ilkel şartlarda yönetilmekte , üretimyaptırıl.aktadır. çevre denetçileri ve yetkililere her zaman oldiğu gibi para yedirilmekte, denetim kağıt üştünde ciddiyetten uzaktır. Firma fahiş bedelle hizmet şöźleşmesi yapılarak kazan kazan mantığıyla içi boşaltılmaktadır. Firma gereksiz borçlandırılarak paranın çoğu Kemal Gencer ve taşeronun cebine inmektedir. Recep Gençer sağlıgında olsa bu müptezel oğlu Kemal Gençer i sopaile kovalar. SPK, IMKB bu kötü patrona dur deme vaktidir. Denizi kirleten ve şorketin içini boşaltan Gençer e dur deme vaktidir. Yetkililer iş başına ...

  • Osman13 Haziran 2021 23:36

    Yıllardır kanalizayon atıkları fabrika atıkları Marmara denizine akıtılıyor olacağı belliydi . Bir zamanlar içinde 125 çeşit balığın yaşadığı mavi marmarayı lağım çukuruna b.... k çukuruna çevirdiniz.yabancı ülkelere de denize bir siagara izmaritinin atma cezası çok büyük olurken fabrikalar , kanalizasyon atıkları denize hunharca boşaltılıyor.Tuttuğunuz balığı yerseniz zehirlenirsiniz o hale geldik.Döşeyin kanalizasyon borularını lağım sularını karada başka yerlere taşıyın ve gömün fabrikalara yasaklar getirin tankerlerle atıklarını deniz dışına bir yerlere götürsünler.

  • Anti çevreci Bagfaş13 Haziran 2021 23:21

    Bu patron Kemal Gençer, şirketin sonunu getiriyor. Tesislere periyodik bakım yapılmadıgı gıbı, deniz deşarj sistemlerinde herhangi bi önlem alınmamaktadir. Çevre yetkilileri zaten haberli gelmekte ve üst makamda gerekli yapılmış olup gelmektedirler. Dolayısıyla denetim hikaye olmaktadır. Tonlarca fosfor ve azot denize akmaktadır. Evet bunlar hammadde olup, üretim yapılması için K. Gencer tarafından göz yumulmaktadir. İşletme ve amortisman giderleri yok denecek kadar olan böyle bir firma yıllardır zarar ettirilip, bedelli kararı almaktadır. Taşeron cennetine dönüştürülen firma yatırımcılarını doymakla meşguldur, spk ve Imkb nin el atması şarttır. Patron Kemal Gençer in , hesap vermesi elzemdir.

  • acemi borsacı13 Haziran 2021 23:03

    yarın önce dip taban yapar daha sonra %5 lerde eksi kapatır.

  • Sedat0613 Haziran 2021 22:50

    Yeni mi gördünüz ,yıllardır kirletiyor. Yıllardır ruhsatı bile yoktu.

  • MUSTAFA13 Haziran 2021 22:40

    2 taban hakkın var

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU13 Haziran 2021 22:38

    hisse senetleri yarından itibaren taban taban olur artık zaten 5 TL den yiteleyerek zar zor yükselmiş idi.bunun tek çözümü var acilen fabrikaya arıtma tesisi kurulur ise bu işten kendisini kurtarır.ne olacak büyük karlar elde ettiler.isteseler arıtma tesisini 1-3 ayda yaparlar yapmazlarsada kendileri bilir çevreyi kirletmeye hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur.

  • Asena13 Haziran 2021 22:31

    Devamlı zarar açıklayan boşuna ortalığı o işleyen tamamen kapatın pislikleri

  • Hehe13 Haziran 2021 22:29

    Marmaranin icine etmisiniz universiteler 2007 den beri rapor yayinlamis ama hicbiri cikmadi piyasaya simdi bir anda ortaya cikti daha neler cikacak hergun yeni birsey cikiyor

  • ARAŞTIROKUDÜŞÜN13 Haziran 2021 21:33

    Televizyonlarda yayınlana kadar kimse görmedi mi? Yoksa devlet de parti gibi akraba, eş, dost gibi adam kayırmak , torpil yapmak suretiyle şirketleri denetleye miyor mu? Başı boşluk sistemi acilen değişip tekrar Demokrasiye geçmeliyiz. Yoksa pisliği miz bizi yutacak.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Haziran 2021 22:42

    istanbul b.k götürüyor istanbul da yaşıyoruz imamoğlu nun bir tane çivi çaktığını görmedik.ancak çak çuk.ama bizim millet bunun gibileri hak ediyor.1970 yıllarda 5 saat elektrik kesintileri, tüp , çimento margarin, ilaç doktor kömür yok yok yok bizim millete bu yakışır orada belki yüzlerce dolaylı yöndende binlerce insan ekmek yiyorlar senin tuzun kuru değil mi.hain seni.bunun çözümü kapatmak mı.bir yerine kına yak .bunun çözümü arıtma tesisi kurulması yönünde olunmalı gerekir ise bu kuruma devlet arıtma tesisi yapmalı bu ülkedi milyonlarca dolarlık bu kurumların faydaları var.senin gibi mantar kafalılar hemen ak parti mhp vururlar kazmayı .

  • EKRİST13 Haziran 2021 22:36

    bu fabrika senin olsa böyle konuşmaz idin değil mi.hemen partiye vurmussun .senin yaptığın resmen ortalığı karıştırma,hainlik gaddarlık.sanki muhalefet partileri olsa bu iş böyle olmayacak idi.başka şeylerde söylemek isterim fakat değmezsin.

  • murat13 Haziran 2021 22:17

    öyle deme bunlar denizin altına da heykel bıraktılar çeşmede , bodruma da sünger heykeli çok şekilli çok yaratıcı...michelangelo  görse ağlardı

  • Bir yorum13 Haziran 2021 22:17

    Haliç i lağıma çevirmek  kaç ayınızı aldı?

  • İtsavat13 Haziran 2021 21:55

    Angutlar güzel kuştur dokrasiniz halıcı yeniden pislige çevirdi arıtma tesisi temel atmama törenide yaptınız artık denizleride heykellere temizletirsiniz asıl ülkenin foseptigi siz ve sizin gibiler kurtulmak lazim