E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağdadi'yi yeniden 'canlandırabilirler'---

Bağdadi'yi yeniden 'canlandırabilirler'

Bağdadi'yi yeniden 'canlandırabilirler'
03 Kasım 2019 - 05:05 borsagundem.com

Uzmanlar geçtiğimiz hafta Suriye'de düzenlenen operasyonda öldürüldüğü açıklanan terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ğ yeniden canlandırılabileceği konusunda uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Suriye'de düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Trump, "Ebubekir el-Bağdadi öldü. Bir korkak gibi öldü, kaçarak ve ağlayarak... Bağdadi kendisini üzerindeki patlayıcılı yelekle patlattı. DNA sonuçları ölen kişinin o olduğunu teyit etti." ifadelerini kullanmıştı.

Uzmanlardan terör örgütü elebaşı ile ilgili hayati derecede bir uyarı geldi.

Uzman Allibhai, DEAŞ militanlarının eski liderleri Bağdadi'yi 'ölümden döndürebileceklerini' bunu da 'deepfake' teknolojisi kullanarak yapabileceklerini belirtti.

Video doğrulama uzmanı Shamir Allibhai 'deepfake' teknolojisi ile daha fazla kaos yaratmak için terör öğelerinin yeniden canlandırabileceğini söyledi.


Allibhai, bunun ABD halkının şaşırıp Trump'ı sorgulamasına, ordunun kendi istihbaratı konusunda şüphe duymasına neden olabileceği konusunda uyardı.

Deepfake teknolojisi endişe verici bir oranda gelişmeye devam ediyor ve 2020 ABD seçimlerine zarar vereceğinden korkuluyor.

Allibhai, “Trump'tan hoşlanmıyor ya da ona güvenmiyorsanız, DEAŞ'ın liderinin hala hayatta olduğunu öne süren videoya güvenebilirsiniz" diye konuştu.

Kelime anlamı itibarıyla 'derin sahte' olan 'deepfake' teknolojinin tehlikelerinden biri olmaya başladı.

Obama gibi siyasetçilere de uygulanan 'deepfake' ile herhangi birinin fotoğrafı başka birinin vücuduna monte edilip istendiği gibi kontrol edilebiliyor.

Bu sebeple 'deepfake' videolar dolaşıma sokularak her konuda manipülasyon yapılabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sivri03 Kasım 2019 17:26

    Trump ''yerine sevemeeem''

  • ışın Özdemir03 Kasım 2019 16:56

    Bağdadi öldümü ki.Yemezler

  • fafa03 Kasım 2019 16:55

    Amerika'da dolar,Müslümanlarda cehalet bitmedikçe; Müslümanlar arasında Bağdadiler bitmez.

  • Süleyman Kırpak03 Kasım 2019 17:11

    Tam lafı koruğuna oturtmuşsun. Bak görmüyor musun memlekete birazcık enflasyon çıktı diye hemen memleketi satıyorlar. Muhalefet partilerinin bir tane dahi projesi yoktur ama millet yine de muhalefeti palazlandırdı. Bu ülkeden de bir şey olmaz.

  • bir yorum.03 Kasım 2019 13:24

    mezardan hortlatıp tekrar öldürüyorlar. 

  • ersan03 Kasım 2019 12:18

    kaçkere öldü. kaçkere dırıldı..ÖLMEYENI NASIL DİRİLTECEKSIN

  • Süleyman Kırpak03 Kasım 2019 11:53

    bu adam caı adamı sizler sakalına sakın bakmayın her gördünüz sakallıyı da müslüman sanmayın.adam görevini tamamladı ve abd geri cağrıldı şimdi viskisini yudumlamaktadır.karılarla ve fahişeler ile.

  • Sarı Acur turşusu Trump 03 Kasım 2019 09:06

    Yahu he he bin ladin e okadar saygılıydınız hiç kimseye göstermeden vasiyetini yerine getirip denize attınız:-) bağdadiyide bombayla parçaladınız tabi yersem