E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAE'den kritik F-35 hamlesi!---

BAE'den kritik F-35 hamlesi!

BAE'den kritik F-35 hamlesi!
14 Aralık 2021 - 22:10 borsagundem.com

BAE, ABD ile yapılan F-35 görüşmelerinden çekiliyor

Birleşik Arap Emirlikleri, ABD'ye, insansız hava araçları ve diğer gelişmiş mühimmatları da içeren 23 milyar dolarlık bir anlaşmanın parçası olan ABD yapımı F-35 savaş uçakları satın alma görüşmelerini askıya alacağını bildirdi.

Üst düzey bir BAE yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, "Teknik gereksinimler, bağımsız operasyonel kısıtlamalar ve maliyet/fayda analizi; anlaşmayı yeniden değerlendirmeye yol açtı" dedi.

Yetkili, F-35 uçağı satın alma sürecinin "gelecekte yeniden açılabileceğini" de sözlerine ekledi.

ABD merkezli yayın kuruluşu Wall Street Journal da, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ABD ile yapılan 23 milyar dolarlık F-35 ve Reaper insansız hava araçları anlaşmasından çekilme tehdidinde bulunduğunu yazmıştı.

WSJ'nin haberinde iki eski müttefik ülkenin son dönemde Çin'in Körfez'de artan nüfuzu nedeniyle giderek daha fazla sorun yaşadığına dikkat çekilirken, gazeteye konuşan kaynaklara göre de BAE hükümeti ABD'li yetkililere anlaşmayı rafa kaldırmak istediklerini bildirdi.

Finlandiya 64 adet F-35 alacak

 

Demir'den S-400, F-35 ve Ukrayna'ya SİHA satışı açıklamaları

 

"Mesele ne F-35'tir ne S-400'dür"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)