E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBabacan kıdem tazminatı için ne dedi---

Babacan kıdem tazminatı için ne dedi

Babacan kıdem tazminatı için ne dedi
13 Kasım 2013 - 11:48 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Kıdem tazminatı fonuna geçişi mecburi yapmak zorunda değiliz" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan kıdem tazminatına dair açıklamalar geldi. Babacan, “Kıdem tazminatı konusunda karar verirken tüm kitleleri düşünerek mutabakat yapmamız gerekecek” dedi. Başbakan Yardımcısı, "Kıdem tazminatı fonuna geçişi mecburi yapmak zorunda değiliz" şeklinde konuştu.

“Çalışma Bakanlığı'nın arzusu kıdem tazminatı fonu oluşturalım ve BES'te çalışsın” diyen Babacan, “Fakat taraflarla istişarelerin yapılması lazım, biz hükümet olarak arzu ederiz” ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı, “Kıdem tazminatı fonları BES'te değerlendirilirse ona da devlet katkısı veririz, şu an çalışma aşamasında” dedi. Babacan, eşi ve kendisinin bireysel emeklilik sistemine girdiklerini de söyledi.

KREDİLERE TEDBİRLER SÜRECEK
Babacan, bireysel kredilere ve kredi kartları tarafında üzerinde çalışılan üç alan olduğunu belirterek, "Etki analizleri üzerinde çalışılıyor, gerekirse ilave tedbirleri almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. "Kredi kartları ve bireysel kredilerde ilgili çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağını bekliyorum" diyen Babacan, "Bazı alanlarda hızlı ve keskin kararlar almamız gerekebilir" dedi. Başbakan Yardımcısı, "Şu anda tasarrufla ilgili olarak krediye dayalı tüketimi kısıtlama konusuna odaklandık" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)