E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAztek Teknoloji’nin halka arzında talep toplama başlıyor---

Aztek Teknoloji’nin halka arzında talep toplama başlıyor

Aztek Teknoloji’nin halka arzında talep toplama başlıyor
10 Ağustos 2022 - 11:06 borsagundem.com

Aztek Teknoloji’nin halka arzı için 10-11-12 Ağustos tarihleri arasında hisse başına 10,90 TL’den talep toplanacak.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun halka arz başvurusunu onayladığı Aztek Teknoloji için talep toplama süreci başlıyor. Halka açıklık oranı yüzde 25 olarak belirlenen Aztek Teknoloji’nin halka arzında 10-11-12 Ağustos tarihleri arasında hisse başına 10,90 TL sabit bedelle talep toplanacak.

Deniz Yatırım ve QNB Finansinvest eş liderliğinde toplam 38 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arzda payların yüzde 45’i bireysel yatırımcılara, yüzde 25’i yüksek başvurulu (bireysel) yatırımcılara ve yüzde 30’u ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Halka arzla birlikte şirketin mevcut 80 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin, 20 milyon TL artırımla 100 milyon TL’ye yükselmesi planlanırken 5 milyon TL tutarında ise ortak satış gerçekleştirilecek.

KURUMSALLAŞMA SÜRECİMİZİ TAÇLANDIRIYORUZ

Aztek Teknoloji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ütebay, talep toplamayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kurumsallaşma sürecine büyük önem veriyoruz ve kurumsallaşma sürecimizi tamamlamak amacıyla halka arz olmaya karar verdik” dedi.

Ütebay, sözlerine şöyle devam etti: “Kurulduğumuz ilk günden itibaren teknoloji dünyasının aksesuarlar segmentinde iş yapıyoruz. Aksesuar, teknolojinin ayrılmaz bir parçası. Teknolojinin değişimiyle hızlı gelişim gösteren, karlılığı ve keyfi çok daha yüksek olan bir alan. Bu durum büyüme rakamlarımıza da yansıdı.  2021 yılında 1 milyar 82 milyon TL ciroya ulaştık ve cirosal olarak çok hızlı büyüdüğümüz yıllardan biri oldu. Karlılığımızda ise 132 milyon FAVÖK'e ulaştık. Net karlılıkta 89 milyon TL’ye  ulaştığımız bir dönem yaşadık. Bu yılın ilk üç ayında bu büyümeyi katlayarak devam ettirdiğimiz raporlarımızda gözüküyor. Geçen yılın aynı dönemine göre ciromuzda yüzde 130 büyümeye ulaştık ve ilk çeyrekte ciro olarak 500 milyon TL’nin üzerine çıktık. Geçen yıl ilk üç ayda yaptığımız 28 milyon TL’lik FAVÖK’e karşılık 2022 ilk üç ayında 75 milyon TL’lik bir FAVÖK’ten bahsediyoruz. Dolayısıyla bu yılın ilk üç ayı şirketimiz için çok verimli geçti ve son 12 ayı dikkate alırsak ciromuz 1 milyar 366 milyon TL’ye ulaştı. FAVÖK'te 179 milyon TL’ye ulaştık. Net karda 120 milyon TL seviyesine eriştik. Bazı markalarımızda üç katına çıkan büyümeler yaşadık ve genel olarak yüzde 100’lük bir büyümeden basediyoruz. Halka arzla birlikte yatırımcılarımızı bu büyüme hedefimize ortak etmek istiyoruz.”

GLOBAL MARKALARI TÜRK TÜKETİCİSİYLE BULUŞTURUYOR

Pazarda 25 yıllık tecrübesi bulunan Aztek Teknoloji, teknoloji meraklılarının beklentilerini en doğru ürünlerle karşılamak amacıyla Apple, Beats by Dr.Dre, JBL, Harman Kardon, Thule, Case Logic, Marshall, Urbanears ve Hama gibi global markaları Türk tüketicisiyle buluşturuyor.

Ses getiren teknoloji halka arz oluyor

SPK'dan iki şirketin halka arzına onay çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mevsim10 Ağustos 2022 18:44

    Mevsimlerden konka

  • Mucise Reis : )10 Ağustos 2022 11:31

     Ne diyor,  şu kadar kar.. bu kadar borç, şu bu markalar, .. tüketiciyi  x y x buluşturuyoruz. felan dilan. net /kar, cari zart zurt :D yahu hayaller ne hocam ? .. ben ithal edecem, kutu üzerine fiyat yazıp satacak mı olacak hep ?... Gelişein teknolojı karşısında nasıl bir strateji izleyeceksınız ? Ben olacam mesela CEO şunu derdim.. Evet onlıne satış için çalımalar hızlanacak. kucuk şubeleşmeler olacak urun orada incelenecek 24 saat hızlı kuryeler ile şehirlerde evlere urun sıfır kutu anlık götürülecek. azıalarda anlık servis ağımız bu kutu şubelerde çözulecek. dunyaya satış sahası onlıne marka olacak. çin şirket evlenmesi kobileri ile kendi markamız mağazalarımızda satılacak, abd ve avrupa pazarına kendi urunlerımız onlıne sunulacak. hayaller buyuk. hem ureten, hem tedarik , hem kaliteli servis ile sıfır mağdur müşteri hedef olacak. yahuu ??? teknosadan ne farkın var ? amazon dan ? yurtdışında ne yapacaksın ?