E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan'dan İran'a nota!---

Azerbaycan'dan İran'a nota!

Azerbaycan'dan İran'a nota!
11 Ağustos 2021 - 17:08 borsagundem.com

Azerbaycan, Karabağ'da Ermeni nüfusunun yaşadığı ve geçici olarak Rus unsurlarının kontrolünde olan bölgelere yasa dışı seyahat eden tırlar nedeniyle İran'a nota verdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İran'ın Bakü Büyükelçisi Seyid Abbas Musavi, bakanlığa çağrıldı.

Görüşmede, İran'a ait tırların Karabağ'a yasa dışı seyahat etmesine yönelik kanıtlar sunuldu, bu durumla ilgili kendisine Azerbaycan'ın notası takdim edildi.

Notada, İran'a ait araçların son dönemlerde Bakü'nün izni olmadan Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine girmesinden duyulan memnuniyetsizlik ifade edildi.

Türkiye'den Yunanistan'a nota

 

Ermenistan askerleri, sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

 

Azerbaycan'dan orman yangınlarıyla mücadeleye destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Ağustos 2021 17:51

    İsrail Azerbaycanı destekliyor. İran gelişmesin istiyor. Hazar denisi sınır sorunları İran ile Azerbaycan arası çözümsüz. O bakımdan İsrail -Azerbaycan kanka gibi. İran ise ülkesindeki azerbaycan nüfüsün,  asimile olmasını istiyor. Ermenistanı bu bağlamda kullanıyor. Rusya ise İran ı bazen destekliyor, bazen umursamıyor. Sıcak dneizlere yaklaştıkça Rusya suriyede malum akdenizde 50 yıl kiralık bir kaç sure şehrini kiraladı , aldı. Azerbaycan - İran gerilimi bitmez. soğuk savaş devam eder. Ermeni çeteleri İran hep desteklemektedir. Aynı pkk yı desteklediği gibi. İran kendi derdinde. Normal haber