E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAyılar ve boğalar birbirlerini ağırlıyorlar---

Ayılar ve boğalar birbirlerini ağırlıyorlar

Ayılar ve boğalar birbirlerini ağırlıyorlar
25 Ocak 2023 - 09:20 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Karışık gelen makroekonomik veri setleri ve bilançolar risk iştahında bozuk bir görüntü sergiledi.

ABD endeksleri yataya yakın karma bir kapanış gerçekleştirdi. Dow Jones endeks %0,30 satıcılı, S&P500 %0,07 satıcılı ve Nasdaq endeksi negatif tarafta yer aldı. PMI verileri toparlanma gösterse de Richmand Fed, ekonomik aktivitede olumsuz bir görüntüyü teyit etti. ABD vadeliler negative tarafta işlem görüyor.

Avrupa endeksleri yataya yakın karışık bir görünümle tamamladı. Bölgede birleşik PMI 7 ay sonra ilk kez eşik değer olan 50’nin üzerinde yer aldı. İmalat PMI ise 48,2 seviyesinde gelse de önceki aya göre toparlandığını gözlemledik.

Asya endekslerinde sınırlı bir yükselişle işlem görüyor. Çin ve Hong Kong tarafı işlem görmezken G.Kore tatilden döndü.

BIST100 Endeksi dünü 37.91 (% 0.70) puanlık düşüş ile 5.366 seviyesinden ve 108.319 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da satıcılı seyir sürerken geri çekilmelerde alımların geldiği görüldü. Ancak gün kayıpla kapandı. Hisse bazlı hareketlilik öne çıktı. Çıkışa öncülük eden bankacılık hisselerindeki zayıflama BIST100 Endeksi’ndeki düşüşte etkili oldu. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi yatay seyre dönmeye başladı.Bugün Almanya’dan İfo iş iklimi endeksi verisini takip edeceğiz. Ayrıca içeride imalat güveni gündemimizde yer alacak. Arçelik’in de bugün 4.çeyrek finansal sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Bakır, güçsüz dolar desteğiyle yükselişte

 

Petrolde 'Çin' desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)