E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAyhan Yavrucu’dan faiz yakınması---

Ayhan Yavrucu’dan faiz yakınması

Ayhan Yavrucu’dan faiz yakınması
19 Ocak 2018 - 15:01 borsagundem.com

Alarko Holding CEO’su Ayhan Yavrucu,”Yüzde 15 faizle gerçekten yatırım yapmak çok zor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yönetiminin ısrarla yatırımların önünün açılması için ‘indirilmesi’ yönünde çağrı yaptığı ‘faiz’de bir yakınma da ünlü bir CEO’dan geldi. Borsaya açık Alarko Holding CEO’su Ayhan Yavrucu, “Yani yüzde 15 faizle gerçekten yatırım yapmak çok zor” diye konuştu.

BloombergHT’de yayınlanan “Üst Düzey” programında Arzu Maliki’nin sorularını yanıtlayan Ayhan Yavrucu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin "Faizler yatırım yapmak için uygun değil" sözlerinin hatırlatılması üzerine, görüşünü, “ Bizim ilk önce indirmemiz gereken enflasyondur ama, Bakan'a katılıyorum, faizler yüksektir. Faizler düşerse enerji projeleri de fizibil hale gelir” şeklinde ifade etti..

Yavrucu bir soru üzerine, Alarko Holding’in 1.3 milyar TL ile en yüksek teklifi verdiği ancak iptal edilen Havaray Projesi konusunda ise şunları söyledi: “Burada rakiplerimiz dava açtılar, Kamu İhale Kurumu ihaleyi iptal etti. Sonra da Belediye bu projeden vazgeçti. Ama Havaray yerine metro yapılacak ve bunun da çözümü budur”. İstanbul'a talip olduklarını belirten Yavrucu, “Kaynarca-Pendik-Tuzla projesi de yapılacak, finansman modelleri üzerinde çalışıyoruz, İstanbul'un da çok ciddi metroya ihtiyaç var, finansmanını da bulacağız” dedi.

Ayhan Yavrucu, Arzu Maliki’nin “Taahhüt işleri de yapıyorsunuz, Orta Doğu'daki karışıklıklar nasıl etkiliyor?” sorusunu şu sözlerle yanıtladı: “Gerek Suriye'de gerekse Irak'ta Türkiye için büyük bir potansiyel var, mesela Musul'un hem altyapıya hem de enerjiye ihtiyacı var, Türk müteahhitleri burda iyi bir rekabet gösterebilir hem kalite anlamında hem de ucuza yapma anlamında."

Alarko Holding olarak enerjiye verdikleri önemi, “Karabiga Santrali'ne 1.1 milyar dolarlık yatırım yaptık, Adana'da bir hidroelektrik santrali yaptık 120 milyon dolarlık, enerji dağıtım içinde her sene 300 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde de elektrik dağıtımda 1.5 milyar liralık bir yatırım öngörüyoruz” diyerek anlatan Ayhan Yavrucu, güneş ve rüzgar enerjisini geliştirmek istediklerini de vurguladı.

Yavrucu dev proje Kanal İstanbul’a ise çok temkinli yaklaştı. Ünlü CEO, ”Suyu görmeden de paçamızı sıvamayız. Yani bu suyun derinliği ne kadar, bu suda biz yüzebilir miyiz, yüzemez miyiz? Bu tek bir konsorsiyumun da altından kalkacağı bir proje değil” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 116,60
En Yüksek: 117,10
En Düşük: 114,60
Değişim 0,34 %
FK: 7,66
PD / DD: 1,24
İşlem Hacmi 244.676.053
Toplam Adet: 2.093.231
Ağırlıklı Ort.: 117,13
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim soylu21 Ocak 2018 11:24

    %15 faizle yatırım yapmak zor ise ağa kendi paran varsa patron ol elin parasıyla hava atma para istiyorsan bedelini ödeyeceksin sende evini iş yerini parasız kiraya ver bedavaya para alıyorsun hem evin değer kazanıyor hemde kira alıyorsun haksız yere

  • Feth145319 Ocak 2018 22:30

    Buralara % 120 lerden geldik kaldıki şirketiniz $ bazlı Oraya çıkıp şov yapmanın anlamı Yok

  • Mg19 Ocak 2018 19:36

    Bu gibi tiplerden CEO olursa yazık bu ülkenin iyi eğitimli gençlerine, bu tipler bir an önce emekli olup köşelerine çekilmeliler

  • ekonomist19 Ocak 2018 17:16

    Niye milletin parası keriz parasımi sen yatır faizsiz bir bankaya paranı bu konusmalar kadar afaki ve içi boş ki nedeyim allah akıl fikir versin beyefendi enflasyona bak konuş nasıl iş adamısınız yazıklar olsun

  • Money19 Ocak 2018 16:53

    Reel enflasyon yüzde yirminin üzerinde sıcak para da lazım bu faizler düşük bile bu kadar para basılan bütçe açığı verilen harcama yapılan yerde

  • Bika19 Ocak 2018 16:30

    Faiz yüksekse bedelli sermaye artırımına git ya da gayrimenkulleri elden çıkar.

  • Okie Dokie19 Ocak 2018 15:24

    Kusura kalma paramı bedava kullandırmam. %1 ile kredi alayım ve bol para kazanayım istiyorsun ama yemezler. Seve seve faiz ödeyeceksin. Sen de yatır paranı mevduata madem o kadar heveslisin.