E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAyen Enerji (AYEN) teknik analizi---

Ayen Enerji (AYEN) teknik analizi

Ayen Enerji (AYEN) teknik analizi
24 Ağustos 2020 - 15:11 borsagundem.com

Alnus Yatırım değerlendirdi: Son haftalarda 5.80 seviyesinin altına düşen hissede geri çekilmeler 5.80 üzerinde günlük kapanışlar olmadığı sürece devam edebilir. Aşağıda hisse için güç toparlayabileceği 4.70 seviyeleri bulunuyor.

Ayen Enerji       

Ocak ayında başlayan pandemi süreci ile Ayen hissesinde 4 TL’lerden 2 liralara kadar bir gerileme yaşanmıştı. Mart ayında piyasaların üzerindeki kara bulutlar kalktığı zaman Ayen Enerji’de Borsa İstanbul gibi yukarı yönlü hareketine başladı. Bu hareketle beraber hisse haziran ayının sonlarına doğru pandemi süreci ile verdiği tüm kayıpları topladı ve üzerine hızlı bir hareketle neredeyse pandemi öncesindeki değerinin yüzde 70 üzerine kadar çıktı. Hissede mart ayında başlayan toparlanma hareketini incelediğimiz zaman hisseye fibonacci impulse dediğimiz ve bir trendin hangi fiyat seviyelerine kadar yükselebileceğini gösteren analizimizi yaptığımız zaman mart ayında başlayan yükseliş trendinin maksimum noktasının 7.40-7.50 bandı olduğunu görmekteyiz. Bu analize uygun olarak da hisse temmuz ayında maksimum son zamanlardaki tepe noktası olan 7.56’ya kadar ulaşmış ancak buradan sert satışlarla karşılaşmıştır. Son haftalarda 5.80 seviyesinin altına düşen hissede geri çekilmeler 5.80 üzerinde günlük kapanışlar olmadığı sürece devam edebilir. Aşağıda Hisse için güç toparlayabileceği 4.70 seviyeleri bulunuyor. Yatırımcıların olası sert düşüşlerde 4.70 seviyesini yakından takip etmesinde ve hissenin buralardan tekrar bir alımla karşılaşabileceğini unutmamasında fayda var.     

Bunlara ek olarak hissedeki para girişini bizlere gösteren on balance volume indikatörünü incelediğimizde ilk gözümüze çarpan detayın hissenin haziran ayı sonundaki yükselişlerinde ciddi bir para girişi varken; 7.50 ‘lerden 4 TL’lere kadar yaşanan geri çekilmenin çok az bir hacimle gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu da bizlere hissenin yukarı çıkarken hacimli bir yükseliş yaptığına ancak düşerken hacimsiz düştüğünü göstermektedir. Bu durum yaşanan düşüşün kademelerinin dolu olmadığına ve hala yukarıdan maliyetli birçok yatırımcı olduğunu göstermektedir. Bu durumun her ne kadar hisse için pozitif bir görünüm sağladığını görsek de daha öncede belirtildiği gibi 5.80 seviyeleri üzerinde günlük kapanışlar yaşanmadan hissenin tekrar yükseliş trendine girdiğini söyleyemeyiz.

UYARI: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ie risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor sadece bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. ALNUS Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve personeli bu rapordaki bilgilerin eksikliğinden veya yanlışlığından dolayı hiçbir şart altında sorumlu tutulamaz.

Borsa İstanbul haftaya yatay başladı

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 31,76
En Yüksek: 32,64
En Düşük: 31,10
Değişim -0,56 %
FK: 12,02
PD / DD: 1,52
İşlem Hacmi 80.929.076
Toplam Adet: 2.544.042
Ağırlıklı Ort.: 31,81
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)