E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiAydem Enerji ve Penguen Gıda sorusu---

Aydem Enerji ve Penguen Gıda sorusu

Aydem Enerji ve Penguen Gıda sorusu
03 Ekim 2023 - 09:15 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler...


KÂRDA İSTİKRAR ÖNEMLİ

SORU- Sizce Aydem’in fiyatı doğru yerde mi?
Hüseyin Aslan

CEVAP- Her yatırımcının bakış açısına göre hisse senedinin fiyatında değişkenlik olması olağan bir durumdur. Satıcı mevcut verilerle hissenin cari satış fiyatını kabul ederken alıcı da ileriye dönük beklentisinden kaynaklı olarak ulaşılacak fiyatı göz önünde bulundurarak mevcut fiyatı makul görmektedir. Zaten bu bakış farkıdır ki hissenin fiyatının sürekli dalgalı bir seyir izlemesine yol açarken durağanlığı da ortadan kaldırır. Söz konusu bakış farklılığı Aydem hissesi için de geçerlidir. Nisan 2021’de 9,41 TL’den ilk açılışını yapan hisse, sonrasında satışlarla birlikte aşağıya kayarken Temmuz 2021’de gördüğü dip seviyenin ardından yatay bir harekete evrildi. Aralık 2021’den itibaren de yönünü yukarı çevirdi. Bir yıl sonra Aralık 2022’de en yüksek seviyesi 29,90 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 21,84 TL seviyelerde işlem görüyor. Şirket geride kalan beş yılın ilk dördünde zarar ederken geçtiğimiz yıl kâra geçmeyi başardı. Firmanın kâra geçmesi olumlu olmakla birlikte devamının gelmesinin daha önemli olduğu göz ardı edilmemeli. Ancak Aydem’in 2023’ün ilk yarısında zarar açıklaması istikrarlı bir kârlılığa geçme imkanını zorlaştırıyor. Düzenli bir kârlılığa ulaşması alıcıların da istikrarlı bir şekilde hisseye yönelik ilgisinde artış olmasına imkan verecektir.

BURSA ARAZİSİ İÇİN İMAR ÇALIŞMALARI BAŞLADI

SORU- Penguen Gıda’yı uzun vadeli tutuyorum. Düşünceniz nedir? Mali yapısı ve gıda sektörü ayrıca hissenin ihracat bağlantıları hakkında?
Emre Kaya

CEVAP- Borsada farklı yaklaşım tarzlarıyla gelir elde etmek mümkündür. Uzun vadeli beklentilerle hareket etmek de bu yollardan biridir. Ancak alınan herhangi bir hissenin uzun vade elde tutulması kazanç sağlamaya tek başına yetmez. Ortak olunan firmanın aynı zamanda büyüyen bir yapısının olması da önemlidir. Bu itibarla uzun vadeli hareket ederken düzenli şekilde gelir ve kâr büyümesi sağlayan şirketlerin hisselerin alınması getiri potansiyelini artıracaktır. Söz konusu durum Penguen Gıda için de geçerlidir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde son iki yılda gelir ve kârda düzenli bir artış yaşandığı görülüyor. Önceki yıllarda dalgalı kârlılık ya da zarar söz konusuyken son iki yılda kârda belli bir artışı yakalaması olumlu. Ancak bunun devam etmesinin daha da önemli olduğu göz ardı edilmemeli. Penguen Gıda ise açıkladığı 2023 altı aylık dönemde zarar etti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre benzer bir gelir oluşurken maliyet ve giderlerdeki artış kârı aşağı yönlü baskıladı. Artan finansman giderleriyle birlikte de dönem sonunda zarar etti. Firmanın kârını büyütememesi dahası zarara dönmesinin ilerleyen dönemde de devam etme olasılığı hissenin çıkışını sınırlandıracak bir unsur olacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçtiğimiz mayıs ayında güneş enerji santrali için Osmangazi Elektrik Dağıtım ile yaptığı Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu başvurusunun olumlu karşılandığı belirtildi. Diğer yasal prosedürün tamamlanmasının ardından GES projesini hayata geçirebilecek. Aynı şekilde Akfen GYO ile birlikte Bursa Görükle ‘deki arazisinin de bulunduğu alanda gerçekleştirilecek karma projenin imar çalışmalarına başlandığını belirtti.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (03/10/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (03.10.2023)

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (03/09/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 27,26
En Yüksek: 28,10
En Düşük: 26,76
Değişim 0,29 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,67
İşlem Hacmi 64.140.088
Toplam Adet: 2.345.657
Ağırlıklı Ort.: 27,34
Son Değer: 8,20
En Yüksek: 8,32
En Düşük: 7,98
Değişim 3,14 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,00
İşlem Hacmi 62.124.356
Toplam Adet: 7.643.681
Ağırlıklı Ort.: 8,10
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)