E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAyasofya için 24 Temmuz programı belli oldu---

Ayasofya için 24 Temmuz programı belli oldu

Ayasofya için 24 Temmuz programı belli oldu
17 Temmuz 2020 - 11:22 borsagundem.com

Ayasofya Camii içinde 500 kişi ile meydanda ise toplu namaz kılınacak. İlk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmiş, Danıştay'ın bu kararı ile Ayasofya'da ibadetin yolu açılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını "hayırlı olsun" mesajıyla paylaşmış, karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz." demişti. 

24 Temmuz programı 

Ayasofya'da 24 Temmuz programı belli oldu. Programa göre, Ayasofya Camii içinde 500 kişi namaz kılacak. Sultanahmet Meydanı'nda ise toplu namaz kılınacak.

İlk namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak.

(TRT)

Ayasofya Camii için protokol imzalandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya için kararnameyi imzaladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST17 Temmuz 2020 14:35

    Maaşlı anguslar gene iş başında, sakız çiğnerken işyapamayan parti mensupları; Mealen(millet ölüm kalım derdinde siz başka şeylerle uğraşıyorsunuz)

  • vatandaş17 Temmuz 2020 14:13

    yahu benim anlamadığım burada zaten namazda kılınıyordu ezanda okunuyordu neyi açtı bunlar kim yutacak bu reklamı

  • .17 Temmuz 2020 12:41

    Şöyle bir selfi çekilse, güzel güzel namzını kılıp arkasnda ayasofya demeç vese... işsiz güçsüz gariban halkımız mutlu olur. Allaha şükür bugünleride gördük diye...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Temmuz 2020 15:21

    devlet ne yapacak tüm insanları iş mi verecek.bugün abd, ingiltere almanya her ülkede issizler var.devlet özel sektörün önünü acar iş oluşturur.çalışana binlerce iş var.insanlar iş beğenmiyorlar.iş ile cami nin ne alakası var bire melum.

  • turan17 Temmuz 2020 11:56

    millet iş aş bulun ülkeyi uzaya çıkarın atom bombası yapın 

  • ZEYREK ZEMHERİ17 Temmuz 2020 15:21

    sen iş olsada çalışacak bir tipde biri değilsin.çalışana iş çok.

  • bu dünyadan biri17 Temmuz 2020 11:49

    Siyasal İslamın boy göstermesidir. Ali Erbaş hükümetin dediklerini yapan bir memurdur. İşte bunun için din ve siyaset ayrılmalı. Din siyasetçinin elinde oyuncak olmuşsa din olmaktan çıkmıştır.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Temmuz 2020 11:39

    86 yıldır hiç kimsenin yapmaya dahi cesaret edemedi bir kararı bir dünya liderimiz olan RTE ve BAHÇELİ sayesinde ayasofya ibadete açıldı.chp de ne diyor cumhurbaşkanı bir kanun hükmünde kararname ile ibadete acın diyor.işte tipik bir parti örneği.eğer cumhurbaşkanı böyle bir karar ile camiye dönüştürülse idi  dünya ayağa kalkar idi.işte bu öneriyi söyleyenlerin bu ülkeyi nasıl yönetebilecekler bir düşünün.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Temmuz 2020 15:23

    ye denilen dengesiz abesle iştiğal edip durma nederen biliyorsun benim gelmediğimi bu yüzyılda böyle insanların ülkemizde olmasından resmen utanıyorum.

  • ye17 Temmuz 2020 12:43

    Zaten açıktı.namazda var, ezanda okunuyor, imamıda var.  Ayasofya ya hiç gitmediğin belli : ) neden gelmek nasip olmadı? ekonomın mi desteklemıyor ? : )) biraz maaşından kıyda gel gör. dünyadan haberin yok tv den dünya yorumu yapıyorsun : ) paran yetmiyorsa iban verde para atayım. gez, gör, biraz Allahın yattığı doğayı, yeşillikleri, tatil beldelerini, çalış çalış 3 kuruşa dünyadna kopmussun

  • Gülmedim17 Temmuz 2020 11:33

    Şimdi ezan okunacak ben ezana uyup namaza gideceğim ama içeri alınmayacağım öyle mi? Bu protokoldeki 500 kişinin ne özelliği varmış? Sonra da Ayasofya ibadete açıldı.