E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Ayasofya Camii için protokol imzalandı! ---

Ayasofya Camii için protokol imzalandı!

 Ayasofya Camii için protokol imzalandı!
16 Temmuz 2020 - 11:10 borsagundem.com

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde yürütülecek koruma, geliştirme, tanıtım ve yönetim faaliyetlerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla "Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde Yürütülecek Koruma, Geliştirme, Tanıtım ve Yönetim Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı. Tören Ankara Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleşti.

Törende ilk sözü alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'ne ziyaretlerin daha da artacağını düşündüğünü söyledi. Protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

BAKAN ERSOY: İTİNA İLE KORUNACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, Ayasofya'nın dini tüm sorumluluklarının Diyanet İşleri Başkanlığı'nda olduğunu söyledi. Ersoy, restorasyon gibi, koruma gibi görevlerin ise kendilerinde olduğunu bildirdi. Ersoy, Ayasofya'nın itina ile korunacağını söyledi.

Bakan Ersoy şöyle konuştu:

Bugün imzalayacağımız protokol ile Ayasofya Camii'nin korunmasına ilişkin maddeler saptanmıştır. Ayasofya Camii itina ile korunacak. Dini faaliyetler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, restorasyon kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Sultanahmet Meydanı'ndaki tapu binası Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi. Birçok hazine değerimizi orada sergileyeceğiz. Bunun müjdesini de burada vermek istiyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)