E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'ya gidişler ikiye katlanır---

Avrupa'ya gidişler ikiye katlanır

Avrupa'ya gidişler ikiye katlanır
17 Aralık 2013 - 03:37 borsagundem.com

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, vizelerin kalkmasının sektörü canlandıracağını, vizenin kaldırılması için 3.5 yıl beklemenin anlamsız olduğunu söyledi

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 3.5 yıl sonra vizesiz, AB’ye girişe olanak verecek ‘Geri Kabul Anlaşması’nın imzalanmasının ardından turizm sektöründe de hareketlenme bekleniyor.

Burak Coşan'ın Hürriyet'teki haberine göre, sektör temsilcileri vizelerin kaldırılmasıyla Avrupa’ya giden sayısının en az iki kat artacağını ifade ediyor. Vizelerin kaldırılması için 3.5 yıl beklemenin anlamsız olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, “Vizelerin kalkmasıyla sektör daha da canlanacak” dedi.

Yurtdışına  vizesiz  seyahat olanağı olmasının iç turizmde ki yıllık artış oranlarında azalmaya sebep olabileceğini ifade eden Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, yurtdışı tur taleplerinin minimum 2 katına çıkacağını belirtti.

Vizesiz seyahat rahatlığının yurtdışına çıkan gezgin sayısında çok ciddi bir artış sağlayacağına işaret eden Ets Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı da, “Fazla talep oluşacağından sektörde kârlılıklar ve kişi sayısı artacaktır” dedi.

Avrupa’nın belli kesimlerİ altı ay gibi bir sürede vize muafiyetine başlaması gerektiğini ifade eden VIP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu ise “Avrupa’nın bir çok şehri neredeyse yurt içi kadar ulaşılması kolay. Avrupa turlarının fiyatları yüzde 25 oranında  azalacak.  6 milyon olan yurtdışına çıkış yapan sayısı 12 milyona çıkacaktır” dedi.

250 bin

İtalya’ya çıkış yapan turist sayısı

120 Euro

Vize için ödenen ortalama ücret

5.8 milyon

2012’de Türkiye’den Avrupa’ya çıkış yapan turist sayısı

385 bin

Almanya’ya giden turist sayısı

90 bin

Fransa’ya giden turist sayısı

22

Vize için alınan ortalama belge sayısı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)