E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa'ya geçmek isteyen mülteciler Kapıkule'de---

Avrupa'ya geçmek isteyen mülteciler Kapıkule'de

Avrupa'ya geçmek isteyen mülteciler Kapıkule'de
28 Şubat 2020 - 07:08 borsagundem.com

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı almasının ardından yüzlerce mülteci Edirne Kapıkule sınır kapısına geldi

Suriye'de rejim güçlerinin İdlib'deki Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra Edirne'de bir grup göçmen Yunanistan'a gitmek için sınırına yürüdü.

Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Sırtlarına çanlarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor.

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Türkiye mültecilere Avrupa kapısını açtı

 

Çelik: Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil28 Şubat 2020 11:30

    Hepsi  gitsin Ülkemden :(  :( Reyhanlı'ya ambulanslar şehitlerimizi taşırken göç etmiş Suriyeliler seyrediyordu. Ben bunlar için mi savaşıyorum ya. 

  • Cem28 Şubat 2020 11:05

    Geç bile kaldık sanırım. Avrupa üzerine düşeni yapmıyor. NATO da aynı şekilde. Artık bakamıyoruz ve sorunlar bizi aşıyor. Diyerek yollayalım mültecileri, almak zorunda lar bu iş için daha fazla gayret göstersinler, gerekli yardımları yapsınlar, daha fazla çaba sarf etsinler. Bu terörizm ve mülteciler sadece Türkiye 'nin sorunu değil tüm dünya nin sorunudur. Onlar da biraz bu işle uğraşmalı

  • evet.28 Şubat 2020 10:21

    Çok önemli gerçek reel adımdır.. Türkiye sınırları açılmadlı. ama suriye sınırları kapalı tutulmalı. ilk etapda..  Türkyiedeki azalan nufus göçmenler avrupaya gidece. avrupa rahatsı zolunca zaten barış isteyecektır suriyede nato gücü ile... Biz yeni gelecek göç dalgasına, ülkece böyle hazır duruma düşeriz. suriyeden gelecek göç dalgası için yer açılmış olur... suriyede ne olacağı belli deil çunku. 

  • eee28 Şubat 2020 09:31

    nereden arap seven arap suriyeli kardeş diyenler... olm kitap okuyun kitap... araplar ışın turk askeri asla ve asla kan dokmemelydı... yanlışlar, yanlışı getirdi.. al durum ortada.. esa ile inatlaşmasan, zaten diplomasi ile isteidğini elde ederdin.. orda nama zkılcam bıurda bilmem ne etcem demeden once.. neyse konuşturmayın benı troller... mehmetlerın acısı hatrına susuyoruz.. ama bugunler geçsin sorulacak bu sorular 1 şehit dahi hesabı içerde dıaşrda herkeslere sorulacak.. asker demek namus şeref onur demek... bugun birlik adına susuyoruz... 

  • mevlüt28 Şubat 2020 09:25

    AÇIN KAPILARI allahın cezaları mahvettiniz güzelim ülkeyi

  • allll28 Şubat 2020 08:35

    all bu genç genç insanlar suriyeden kaçıyor... biz suriye ye asker yığıyoruz.. olay en baştan yanlıştı : ((( memleketini bırakıp kaçan suriyeliler... yine kandık ama... bugun bu olayları tartışmıyoruz.. ama birileri soracaktır...  : (

  • eee bk beyin28 Şubat 2020 09:35

    eee açılmış mı koridor ? guvenlık içinde suriyeli gençler, gelip edırne sınır kapına kadar güvenli biçimde ulaşmış mı ? hee olmuş mu koridor istediğin gibi. ? mal mal yazıyorsunuz. tarih yoksunu, arap seviciler.

  • Türkoğlutürk 28 Şubat 2020 09:33

    Beyinsiz bopu okulda sonra saçmala, pis abd uşağı

  • Beyinsiz28 Şubat 2020 08:53

    Bizim askerlerimiz oradaki terör koridorunu oluşumunu önlemek için ordalar halen bunu allamayacak kadar cinssin

  • .28 Şubat 2020 07:26

    Çok geç kaldık çoktan açmaliydik yükü paylaşmak lazım,

  • Er28 Şubat 2020 07:15

    Afgan pakistanlı falan ne alaka

  • tırrek28 Şubat 2020 08:11

    Hazır suriyeliler gidiyor araya kaynamak istemişlerdir bunda anlamayacak ne var