E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da gaz, savaş öncesi seviyelere yakın seyrediyor---

Avrupa’da gaz, savaş öncesi seviyelere yakın seyrediyor

Avrupa’da gaz, savaş öncesi seviyelere yakın seyrediyor
30 Aralık 2022 - 15:09 borsagundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları Ukrayna savaşı öncesi seviyelere yakın seyrediyor

Avrupa doğalgaz fiyatları, Avrupa'da Ocak başında nispeten ılıman ve rüzgarlı havanın devam edeceğini gösteren tahminlerin baskısıyla bugün Ukrayna savaşı öncesi seviyelere yakın seyrediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ocak ayı vadeli doğal gaz kontratı bugün en son Ice Endex'te 8,27 EUR düşüşle 77,40 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 19,69 p azalışla 190,35p/th düzeyinden satış yaptı.

ABD merkezli bir gaz analisti, “Tüketim şu anda son derece düşük, bu nedenle aşağı yönlü baskı olabilir” ifadelerini kullanıyor. Avrupa genelinde hava koşullarının da ılıman ve bol rüzgarlı olduğunu belirten analist, bazı saatlik elektrik fiyatlarının bu nedenle sıfıra yakın veya sıfırın altına kaydedilebileceğini de belirtiyor.

Analist, “45 günlük hava koşuları Ocak ayı başlarında biraz daha ılıman bir dönem yaşanacağını gösteriyor, bu nedenle fiyatlar baskılanabilir” diyerek Avrupa kömür fiyatlarındaki keskin düşüşün gazın düşmesi için daha fazla alan oluşturduğunu da sözlerine ekliyor.

Kömür ticaretinde, API 2 Q1’23 vadeli kömür kontratı ay başından bu yana yaklaşık 100,00 USD değer kaybetti ve en son 187,73 USD/ton seviyesinde kapanış yaptı.

EEX’te TTF gün öncesi kontratı en son 6,58 EUR düşüşle EUR 75,45/MWh seviyesinden işlem yaptı. İngiltere spot gaz fiyatı ise 19,5 p artışla 180,00 p düzeyinden satış gerçekleştirdi.

İstanbul'da doğalgaz fiyatlarına yüzde 12 indirim yapılacak

 

Dönmez: Sakarya Gaz Sahası seçim vaadi değil, mega projedir

 

Avrupa'da gaz fiyatı savaş döneminin en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)