E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da gaz, Rus arzında süren belirsizlik ile yükseliyor---

Avrupa’da gaz, Rus arzında süren belirsizlik ile yükseliyor

Avrupa’da gaz, Rus arzında süren belirsizlik ile yükseliyor
03 Kasım 2021 - 15:38 borsagundem.com

Avrupa gaz fiyatları, gergin piyasanın Rusya'nın yakında arzı artırıp artırmayacağına dair yeni sinyaller beklemesi nedeniyle bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Aralık ayı vadeli doğalgaz kontratı 1 Kasım Pazartesi günü son yedi haftanın en düşük seviyesi olan 61,51 EUR/MWh seviyesinden işlem görmüştü. Kontrat bugün en son bir önceki kapanışına göre 2,33 EUR artışla 73,50 EUR/MWh seviyesinden satış yaptı. 

Kontrat, Rusya'nın geçtiğimiz Çarşamba günü 8 Kasım'dan itibaren Avrupa'ya ihracatı artıracağını söylemesinden önce işlem gördüğü 84,00 EUR/MWh üzerindeki seviyelerin oldukça altında seyrediyor. 

Trader’lar, bugün net bir yönlendirme sağlamayan bir dizi sinyale işaret ediyor.  

Bir trader, daha soğuk havaların Avrupa genelinde gaz talebini desteklediğini, ancak son hava modellerinin daha önce düşünülenden daha az bir sıcaklık düşüşünü işaret ettiğini söylüyor. 

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Avrupa’da sıcaklıkları şu anda normalin 0 ila 3 °C altında seyrediyor. Hafta sonu bir miktar daha düşmesi beklenen sıcaklıklar gelecek hafta ise mevsim normallerine dönebilir. 

Petrolde gerileme sürüyor

Kömüre gelen zamlar yakıyor! İki ayda yüzde 72 zam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)