E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa, Trump'a karşı tetikte bekliyor---

Avrupa, Trump'a karşı tetikte bekliyor

Avrupa, Trump'a karşı tetikte bekliyor
23 Mart 2018 - 11:01 borsagundem.com

Avrupalı liderler, Trump'ın gümrük vergilerini AB'ye uygulayıp uygulamama kararını bekliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği liderlerinin ABD Başkanı Donald Trump'ın
Avrupa'dan ithal edilen çelik ve alüminyum ürünlerine gümrük vergisi uygulanıp uygulanmama konusundaki kesin kararını beklediklerini, olumsuz karar halinde sert karşılık verileceğini söyledi.
ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer Senato'da yaptığı bir açıklamada Trump'ın Arjantin, Avustralya, Brezilya, Meksika, Güney Kore ve "Avrupa'ya" vergi uygulanmasını "beklettiğini"
söylemişti.

Merkel'in Trump'ın kararının belli olmadığını söylemesi, bu konunun AB liderlerinin bugün yapacağı toplantıda ele alınacağı anlamına geliyor. Merkel bu açıklamasını bu sabahın erken saatlerinde yaptı.
"Biz tarifelerin haklı olmadığını düşünüyoruz ve daha fazla müzakere istiyoruz.
"Eğer gümrük vergilerini yükseltirlerse o zaman biz de kendi karşı önlemlerimize başvururuz. Ortak görüşümüz bu. Atlantik ötesi iyi ilişkiler istiyoruz ama eğer uluslararası ticaret kurallarının zarar gördüğüne inanırsak biz de tepkimizi gösteririz."

ABD, ithal çelik ürünlerine yüzde 25, alüminyum ürünlerine de yüzde 10 gümrük vergisi getiren uygulamaya Cuma gününden itibaren başlayacak.

Moody's: ABD gümrük vergilerini genişletirse Çin'e zarar verir

ABD'den Çin'e 50 milyar dolar ek gümrük vergisi

Avrupa Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmstrom, geçen hafta Washington'a giderek Lighthizer ve Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile görüşmüştü. Malmstrom, görüşmelerde bir ticaret savaşından kaçınılması için ciddi bir niyetin ortaya çıktığını söylemişti. Avrupa Komisyonu, vergilerin yürürlüğe girmesi halinde, AB'nin de Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) itiraz etmesini, Avrupa'da metal ürünlerin yığılmasını önleyecek önlemler alınmasını ve AB-ABD ticaretini dengelemek için Avrupa'ya ithal edilen Amerikan ürünlerine vergi getirilmesini öneriyor. Komisyon'un Çarşamba günü yaptığı öneriyle dijital teknoloji şirketlerinin daha fazla vergi ödemesi gündeme gelirse, Google, Facebook ve Amazon gibi Amerikan teknoloji devlerinin, AB'ye 5 milyar euroya mal olması beklenen vergi maliyetinin büyük bölümünü telafi edecek bir yük üstlenmeleri beklenebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)