E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa gaz fiyatlarında düşüş---

Avrupa gaz fiyatlarında düşüş

Avrupa gaz fiyatlarında düşüş
10 Haziran 2022 - 15:01 borsagundem.com

Avrupa gaz fiyatları, azalan LNG arz endişeleriyle düşüyor.

Avrupa doğal gaz fiyatları, ABD'deki önemli bir LNG ihracat terminalindeki yangın nedeniyle dünkü işlem gününde yaşanan yükselişin ardından bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub’ı Temmuz vadeli gazx kontratı Ice Endex'te bugün en son 0,37 EUR düşüşle 84.51 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. KIŞ’22 vadeli kontrat ise en son 0,41 EUR azalışla 94,20 EUR/MWh düzeyinden el değiştirdi.

TTF Temmuz kontratı dün bu ay ilk kez 92,00 EUR/MWh üzerinde işlem gördü. Bu adım ABD LNG ihracat terminali Freeport'un en az üç hafta süreyle kapatılacağı haberini takiben yaşanmıştı. Terminalin yaklaşık 20 milyar mᶟ/yıl ihracat kapasitesi bulunuyor.

"Abartılı bir fiyat hareketi"

Bir analist, Perşembe günkü fiyat hareketini abartılı gördüğünü söylüyor. Analist, “Freeport, Avrupa'ya LNG varışlarının yaklaşık %5'ini oluşturuyor, bu nedenle Perşembe günü yaklaşık %5'lik bir artış – 83,40 EUR/MWh civarında seviyelere – haklı olabilirdi” ifadelerini kullanıyor.

İngiltere NBP hub’ı Temmuz ayı vadeli kontrat en son 1,97 p artışla 152,58 p/th seviyesinden işlem görürken, Q3 kontratı ise 1,62 p yükselişle 179,00 p/th düzeyinden satış yaptı.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, kıtadaki depolama tesisleri en son %50,5 oranında dolu bulunuyor.

Rusya Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

 

Petrol fiyatlarında sınırlı düşüş

 

Bakır ve demir fiyatlarında gerileme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)