E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsaları zirvede---

Avrupa borsaları zirvede

Avrupa borsaları zirvede
10 Temmuz 2013 - 10:44 borsagundem.com

Avrupa hisseleri son bir ayın zirvesini görürken, yatırımcılar Fed tutanaklarını bekliyor

Avrupa hisseleri bugün son bir ayın zirvesine tırmanırken yatırımcılar potansiyel politika hareketleri konusunda fikir edinebilmek için son Federal Reserve (Fed) toplantısının bu akşam açıklanacak tutanaklarını bekliyor. ABD endeks vadelileri çok değişmezken, Asya hisseleri yükseldi.
Burberry Group Plc birinci çeyrekte perakende satışlarının beklenenden daha çok yükselmesiyle yüzde 1 ilerleme kaydetti. K+S AG, UBS AG'nin yatırımcılara hisselerini satması tavsiyesi üzerine yüzde 1.8 düştü.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükseldi ve Londra saatiyle 08:07'de 295.45 puan oldu. Gösterge endeksi dün Alcoa'nın ABD kâr sezonunu başlatmasıyla 10 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.1'den daha az yükseldi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.6 ilerledi.
ABD'de Federal Reserve, Haziran ayı toplantı tutanaklarını bugün New York saatiyle 14:00'da (TSİ 21:00) açıklamaya hazırlanıyor. Bu toplantının ardından konuşan Başkan Ben S. Bernanke, aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımının 2013'te yavaşlayacağını ve 2014 yılı ortasında durdurulabileceğini dile getirmişti.
Asya hisseleri ise Çin'den açıklanan verilerde ihracatın bir yıl öncesine göre Haziran ayında yüzde 3.1 düştüğünü gösteren verilerin ardından kazançlarını azalttı. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanı yüzde 3.7 olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)