E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
30 Haziran 2020 - 10:04 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısındaki artışa rağmen ekonomik verilerde iyileşme gözükmesiyle Avrupa borsaları yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,29 artarak 360 puandan işlem gördü.

Yatırımcılar vaka artışı karşısında ekonomik verilerdeki iyileşmeyi değerlendiriyor. Beklenenden güçlü gelen ABD askıda konut satışları verisinin ardından Çin'de Salı günü açıklanan satın alma yöneticileri endeksi (PMI), hem imalat hem de hizmet sektörü için iyileşmeyi işaret etti.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, 2008'den beri görülen ne kötü çeyreğin hemen ardından bu çeyrekte yüzde 18 artarak 11 yılın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Bununla birlikte virüsten kaynaklı can kaybı 500 bini aştı ve vaka sayısının 10 milyonu geçtiği bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) henüz en kötüsünün yaşanmadığı konusunda uyardı.

Fundstrat Global Advisors kurucu ortağı ve araştırma biriminin yöneticisi Tom Lee, "Koronavirüsün ne yöne gittiği net değil. Ancak aynı zamanda çeyrek sonunda olduğumuzdan dolayı biraz yeniden yeniden dengelenme olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle herhangi bir zayıflığın uzun soluklu olmadığını düşünenler tarafında sayılırım. Bence Temmuz hisse senetleri için güçlü bir ay olacak." dedi.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, açıklamasında ihracat lisans istisnaları da dahil olmak üzere Hong Kong'a Çin'e göre tercihli muamele edilmesini sağlayan regülasyonların askıya alındığını söyledi. Ross, Çin'in Hong Kong ile ilgili yeni güvenlik önlemleri uygulamasını ve ABD teknolojisine ilişkin riskleri işaret etti. Now TV'nin haberine göre Çin'de en üst yasama organı Hong Kong'un ulusal güvenlik yasasını oy birliğiyle geçirdi.

Borsa İstanbul zirvelere adım adım tırmanıyor

Ekonomik verilerin iyimserliği, ikinci dalga riskini gölgede bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)