E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsaları yükseldi---

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
01 Temmuz 2013 - 20:18 borsagundem.com

Avrupa hisseleri bugün açıklanan fabrika üretimi verilerinin beklenenden daha az daralmasıyla günü kazançla tamamladı

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi fabrika üretim verilerinin beklenenden daha az düşmesi ve Japon imalatçılarının 2011'den bu yana ilk defa iyimser beklentiler içerisinde olmalarıyla, 17 Mayıs'tan bu yana ilk kazanç haftasını geride bırakmasının ardından yeni haftaya da yükselişle başladı.

Nokia Oyj, Siemens AG'den hisse payı almak için anlaşmaya varmasının ardından yüzde 3.7 sıçrayış gerçekleştirdi. Siemens ise yüzde 2.6 yükseldi. PSA Peugeot Citroen, Fransa araç kayıtlarının Haziran ayında azalması ile yüzde 2.5 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.2 yükselerek 288.29 puandan kapandı. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta Çin'in kredi darlığını rahatlatmak için adımlar atmasıyla beraber yüzde 1.7 tırmandı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşvik önlemlerinde azaltmanın olabileceğini açıklamasının ardından Haziran ayında Stoxx 600 endeksi yüzde 5.3 kayıp yaşadı.

Royal London Asset Management Avrupa hisseleri şefi Andrea Williams, "Haziran ayı oldukça zayıf geçti, bu nedenle insanlar bu aya daha iyimser bakabilir. Yatırımcılar döngü için biraz daha agresif olabilirler. Japonya'nın imalat verisinin iyi gelmesi sayesinde ekonominin atılan adımlarla birlikte toparlandığının görülmesi de iyimser havaya ek bir destek olarak görülüyor" yorumunu yaptı

Markit Economics tarafından bugün açıklanan ve Euro Bölgesi imalatını gösteren veriler 48.3'ten 48.8'e yükseldi. Bu rakam 20 Haziran'da yapılan 48.7'lik tahminin altında gerçekleşti. Gösterge Temmuz 2011'den bu yana 50'nin altında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)