E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları sert düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları sert düşüşle açıldı

Avrupa borsaları sert düşüşle açıldı
15 Haziran 2020 - 10:08 borsagundem.com

Korona virüsün ikinci dalgası ekonomilerin açılmasına engel olacağı korkusuyla Avrupa borsaları yeni haftaya satıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %2’nin üzerinde düşerek 346 puandan işlem gördü.

ABD hisse vadelileri ve Asya hisseleri yatırımcıların korona virüs enfeksiyonlarında ikinci dalga riskini değerlendirmesiyle geri çekilirken dolar önemli paralar karşısında tırmandı. S&P 500 Endeks vadelileri yüzde 1.6 civarında düşüş kaydetti.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi uzmanları, korona virüsü salgınında ikinci dalgaya ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, Avrupa genelinde karantina ve diğer sıkı önlemlerin yeniden devreye alınmasını gerektirecek kadar büyük ikinci dalga riskinin orta ile yüksek derecede olduğunu öne sürdü.

ECDC direktörü Andrea Ammon değerlendirmeye ek olarak yaptığı açıklamada, “Salgın daha bitmedi. KOVID-19 enfeksiyonlarında azalma eğilimi olsa da, hastalığın yayılmasını sınırlamak için hâlâ çaba sarf edilmesi gerek. Fiziksel mesafeyle ilgili önerilere uymak, hijyene özen göstermek önem kazandı. Herkesin katkısı fark yaratır” dedi.

ECDC’nin açıklamasına göre tecrit önlemlerinin tamamen kaldırılması ve test-takip sistemlerinin olmaması halinde KOVID-19’da ikinci dalga riski orta ile yüksek derecede öngörülüyor. Bu durumda da daha sıkı kontrol önlemlerinin yeniden uygulanması gerekebilir.

Borsa'ya virüs geri mi geldi?

İkinci dalga endişesiyle ABD vadeli işlemleri sert düştü

BIST-100’de kritik hafta !

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)