E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları bu sene zirveyi göremez---

Avrupa borsaları bu sene zirveyi göremez

Avrupa borsaları bu sene zirveyi göremez
17 Haziran 2020 - 09:53 borsagundem.com

Pandemi sürecinde performans olarak New York borsasının gerisinde kalan Avrupa borsaları uzmanlara göre bu sene zirveyi tekrar göremeyecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar açısından inişli çıkışlı bir yıl devam ederken performans açısından zaten ABD borsalarının gerisinde kalmış Avrupa borsaları için stratejistler bu sene zirve noktasını tekrar göremeyeceği yorumunu yaptı.

Stratejistler ortalama olarak Euro Stoxx 50 endeksinin 2020'yi 3.098 seviyesinde bitirmesini bekliyor. Bu rakam Salı günkü kapanıştan itibaren % 4,5'lik bir düşüş anlamına geliyor. Avrupa’nın en büyük şirketlerinin oluşturduğu geniş çaplı Stoxx 600 endeksinde ise yıl sonuna kadar 367 puana gelmesi beklenirken bu durum sadece %1’lik artış demek.

Avrupa hisse senetleri pandemi kaynaklı kayıpların üçte ikisinden fazlasını kayda değer bir hızda telafi etti. Stoxx 600 endeksi geçen hafta korona virüs pandemisinin ikinci dalgasının vuracağı korkusuyla Mart ayından sonraki en kötü haftasını geçirirken ABD’den gelen teşvik haberleriyle bir miktar ivme kazandı.

Avrupa borsalarına en iyimser tahminde bulunan Deutsche Bank AG’ya göre Stoxx 600 endeksi yıl sonunda 440 puana gelmesini beklerken bu durum %21’lik artış demek. Diğer tarafta Oddo BHF ise %11’lik düşüş bekliyor.

İkinci dalga korkusu ve jeopolitik endişeler dünyayı temkinli olmaya itiyor. Pekin yeni enfeksiyon endişesiyle okulları kapattı. Çin ile Hindistan askerleri arasında sınırda çatışma yaşandı. Aspiriant LLC idari direktörü Sandi Bragar, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "Çok fazla belirsizlik var ve piyasa gerçekten aceleci davranmış gibi görünüyor. Bu bizi endişelendiriyor. Bunun ilk aşamalarındayız ve toparlanmanın uzun ve yavaş olacağından endişeliyiz. Bu nedenle müşterilerimizin portföyleri için temkinli yaklaşıyoruz." dedi.

ABD vadeli endeksleri toparlanma çabasında 

Ekonomilerin yeniden kapatılmayacağı beklentisi piyasa etkisini sınırlıyor

Virüste ikinci dalga endişeleri ile yükseliş hız kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Haziran 2020 11:27

    ya görürse ne yapacaksın.haydi be bizde satılacak mal yoktur.bir de bizim borsamızın falına baka idin.