E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemATAK helikopterlerinde yeni gelişme---

ATAK helikopterlerinde yeni gelişme

ATAK helikopterlerinde yeni gelişme
05 Nisan 2022 - 22:46 borsagundem.com

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, “ATAK helikopterlerimizi yurt dışında ilk kez Filipinler’e teslim ediyoruz” dedi

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Savunma sanayiimizin gurur günlerinden biri daha. ATAK helikopterlerimizi yurt dışında ilk kez Filipinler’e teslim ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Atak helikopteri nedir?

T129 ATAK, ATAK programı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri için Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına göre tasarlanan, TUSAŞ ve AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri. T-129, AgustaWestland üretimi Agusta A129 Mangusta helikopterinin gövdesinin çeşitli aksamlarının değiştirilmesi ve özgün silah ve yazılım sistemlerinin entegre edilmesiyle meydana geldi. Üretimi tamamlanan ilk helikopter 28 Eylül 2009 tarihinde, İtalya'nın Gallarate kenti yakınlarındaki AgustaWestland tesislerinde, bir İtalyan ve bir Türk pilot tarafından deneme uçuşuna tabi tutuldu. Yaklaşık yarım saat havada kalan helikopter, çeşitli manevra testlerinin ardından başarıyla yere indi.

Atak helikopteri özellikleri nelerdir?

ATAK Projesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı olan Taarruz ve Taktik Keşif Helikopterinin üretilerek hizmete alınması amaçlanmıştır.

Bu çerçevede AgustaWestland tasarımı A129 gövdesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak milli aviyonik ve silah sistemleri ile teçhiz edilmesi sonucu ortaya çıkan T129, dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma unvanını elinde tutmaktadır.

Atak helikopteri çeşitleri nelerdir?

129 ATAK Helikopteri yakın hava desteği görevleri ve çok amaçlı görevler için iki tip olarak tasarlanmıştır:

Yakın hava desteği görevleri için dizayn edilen T129 A, 76 adete kadar 70 mm güdümsüz roket ve 500 adet mühimmat kapasiteli 20 mm top ile donatılmıştır.

T129 B helikopterine ise çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern elektronik harp gereçleri entegre edilmiş ve aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi UMTAS, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabilmektedir.

Temel Kotil: F-35’in yarı fiyatına ATAK 2 satacağız

 

ATAK helikopterine yeni özellik!

 

Teröristlere ağır darbe! ATAK'lar vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • umit06 Nisan 2022 11:21

    Eee bunu günlerdir söylüyorsunuz. Yokmu yeni bir şey.

  • Millli Güç 👏👏👏06 Nisan 2022 08:33

    Cevremizde dost ulke sayisi az . O yuzden savaş yada ters durumlar olunca Avrupa, ABD veya Rusya gibi ulkeler hemen silah vermeyiz diyor bize. Bunu Suriye Operasyonu yapilirken gördük. Kendi silahimizi ve fuzemizi uretmemiz gücümüze daha çok güç katıyor. Yapanlarin ellerine sağlık. Yunanistan bile bize kafa tutuyor bazen. Ama silahlarimizi görünce Türkiye ile boy ölçüşemeyiz diyorlar içinden. ( Bazi Yunan bakanlari yada askeri uzmanları kendi söylüyor)

  • Mucise Reis ;)05 Nisan 2022 23:51

    Buğday, çay, çeker, ay çiçek yağı, pamuk, kağıt vb. bu fabrikalarında kurulması gerekmektedir. atak yaptık alkış iha ettin alkış... bu böyle dengesiz olamaz. Türkiye gibi bir ülke her alanda bağımsız olmalıdır. tahılda bağımlı oldum ama, helikopter yaptım demek, Hayvancılık üretimi bitti ama  iha yaptım demek ? asla kabul edilemez. Her alanda büyük başarılar gereklidir. komşularımızde 5. nesil uçaklar var ama bizlerde 4. nesil uçaklar yani f16 mevcut sün güncellemeleri ve yedek parçalarıda malesef verilmiyor. Bu tehdit , gelecekte tahıl hayvancılık , petrol vb ambargolar ile gerçekleşebilir. O bakımdan tek başına tek alanda başarı yetersizdir. Azerbaycana satma dediler, satamıyoruz Atakları neden ? kritik parçaları satan devlet satış onayı vermediği için. o parça motor sökünce de helikopter malesef uçurulamıyor. Tank hala çıkmadı ? Tanklar suriyede çok yıprandı Almanlar yedek parça vermiyor. Altay nerede kaldı ? KOÇ grubu yapmıştı ama,

  • astor06 Nisan 2022 08:27

    iha siha yaptılar atak helikoptri yaptılar.güzeel hoş  bunları yapanlar 15 yıldır bir altay tankını yapamıyorlar. BMC Yİ TANK PALET FABRİKASINI BUNUN İÇİN ÖZELLEŞTİRDİLER AMA BİR BOK YOK. BEYNİ OLAN SORGULAR.

  • Ky05 Nisan 2022 23:17

    Var olanları eskiden başına gelenleri okuyoruz.Kapatılan uçak fabrikaları.Nuri demirağım, vecihi hürkuşun, devrimin başına gelenleri biliyoruz.Önemli olan bu politkanın siyaset değil devlet politikası haline getirilmesi.Siyasi iradeden ve başka iradelerden uzak dokunulmaz olmasıdır.Buralar devletin hassa yeri ve kırmızı çizgisi olmalı.Devlet baki kişiler fanidir.Yapanların eline zihnine bedenine sağlık.Allah yar yardımcıları olsun.

  • Sedat06 Nisan 2022 05:20

    Çok doğru mualefet biz savunma sanayi gelişimine ve terörle mücadeleye asla ket vurmayacağız hatta önünü açacağız cezaevlerindeki teröristlerin özgürlük arayışlarına payanda olmayacağız diyebilseler iktidar olacakları kesindir Halk güvenliği ekonominin önünde tutuyor

  • azılı solcu05 Nisan 2022 23:07

    savunma sanayi ürünlerine karşıyım.bu sistemler pekala dost ülkelerden mesela israil veya amerikadan temin edilebilir.

  • baran06 Nisan 2022 12:23

    İroni yaptığının farkındayız tabi ki!  Ancak tam olarak chp-hdp-ip-pkk-feto  zihniyetini özetlemişsin meal olarak!  Daha dün demediler mi  S400 füzelerini geri ver Rusya ile bütün ilişkilerini kes diye?  Bunlar  küreselcilerin enikleri olduklarını alenen ispat etmiş olmuyorlar mı?  Bunlar kadar yoz ve çapsız siyaseti pardon yalan silsilesini  kimse yapamaz!  

  • Ferit06 Nisan 2022 05:24

    Hassssstronomi sanaaaa