E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAtaç ve Gediz İplik, yatırımcıyı canından bezdirdi---

Ataç ve Gediz İplik, yatırımcıyı canından bezdirdi

Ataç ve Gediz İplik, yatırımcıyı canından bezdirdi
02 Temmuz 2014 - 14:59 borsagundem.com

Her ay vermeleri gereken bilançoları vermeyince pay sıraları işleme kapatılan iki hisse için tepki büyük

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’un riskli hisselerinin işlem gördüğü Gözaltı Pazarı’ndaki iki şirket Gediz İplik ve Ataç’ta bitmeyen ‘aç-kapa’ yatırımcıları canından bezdirdi. Her ay açıklamaları gereken bilançoları aksattıkları öne sürülen ve gereğini yerine getirmedikleri için de Borsa İstanbul yönetimi tarafından sık sık tahtaları işleme kapatılan Gediz İplik ve Ataç hisseleri için yatırımcılar, “Yaklaşık 1,5 yıl önce aldığımız Gediz hissesinde yüzde 60 zararda iken hisse kapandı. Gerekçe, bilanço göndermediği için. Tabi aynı şekilde Ataç ta...” diyerek tepki gösterdi.

TELEFONLAR YANIT VERMİYOR
İçine düştükleri derdin çaresizliğini “Şimdi ne olacağını bilmiyoruz” diye aktaran yatırımcılar, şirketlerin telefonları yanıt vermediği için herhangi bir yetkiliye ulaşamadıklarını, ‘Ne olacak?’ sorusuna yanıt bulamadıklarını ifade etti.
Yatırımcıların iddiaları üzerine Ataç ve Gediz’in Antalya merkezinin telefonla aradık. Ancak açan olmadı. Ankara’da telefonu açan görevli bayanın verdiği Antalya numaraları da yanıtsız kaldı.

İŞLEM SIRASI NE ZAMAN AÇILACAK?
02.06.2014’te pay sırası işleme kapatılan Ataç hisseleri 09.06.2014 tarihinde işlem görmekten geçici olarak men edildi. Ataç, Borsa İstanbul kararıyla 31/12/2013 ile 31/03/2014 tarihlerinde sona eren dönemlere ilişkin finansal tablolar KAP'ta duyurulana veya Kurul tarafından ek süre verilene kadar Şirket paylarının yatırım kuruluşları vasıtası ile Borsa dışında alış/satış işlemlerine konu olacak. Şirketin 31/12/2013 ile 31/03/2014 tarihlerinde sona eren dönemlere ilişkin finansal tablolarının KAP'ta kamuya duyurulması veya Kurul tarafından ek süre verilmesi halinde, yapılacak duyuruyu izleyen iş gününden itibaren Şirket paylarının Gözaltı Pazarı'ndaki işlem sırası yeniden açılacak.
Aynı şekilde Gediz İplik de 05.06.2014 tarihinde işlem görmekten geçici olarak men edildi. Gimsan Gediz hisseleri Borsa İstanbul kararıyla, 31/03/2014 dönemine ait finansal tablolar KAP'ta duyurulana veya Kurul tarafından ek süre verilene kadar Şirket paylarının yatırım kuruluşları vasıtası ile Borsa dışında alış/satış işlemlerine konu olacak. Finansal tabloların KAP'ta kamuya duyurulması veya Kurul tarafından ek süre verilmesi halinde, yapılacak duyuruyu izleyen iş gününden itibaren Şirket paylarının Gözaltı Pazarı'ndaki işlem sırası yeniden açılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ranlo11 Temmuz 2014 09:28

    ranlo da da durum aynı

  • şira06 Temmuz 2014 11:45

    din iman twitterda dilinden düşmeyen biri var mahvetti insanları. artık kim dinden imandan bahsetse o insandan kaçıyorum.

  • tv03 Temmuz 2014 10:55

    vallahi bu ülkenin borsasında işlem gören şirketlerin yarısından fazlası güven vermiyor insanları paralarını emeklerini nasıl hiç ederiz diye düşünüyorlar

  • mehmet02 Temmuz 2014 21:01

    şirketlerin içini boşaltıyorlar spk da seyirci kalıyo gedizin arsasını ataç ın borçlarına ipotek vermişler suç duyurusunda bulunmak lazım

  • trader02 Temmuz 2014 17:34

    2 tahtada da operasyonu malum kardeşler yapmışlardı,adamların bulaştığı tahta iflah olmuyor Allah bildiği gibi yapsın bunları az ah almadılar ,atlantis in haline bakın nerelerden nerelere geldi.spk bunlara ömürboyu işlem yasağı getirmesi lazım.

  • YUSUF SUAT ÖZMEN02 Temmuz 2014 15:13

    VATANDAŞ ZARAR EDİYOR.SPK YOLUNU BULUYOR.ATAÇA CEZA KESMİŞ,VATANDAŞA NE FAYDASI VAR.BENİMDE GOLDAŞDA BAŞIMA GELDİ.BİZİM 10.000 LOT GİTTİ SPK 560 BİN LİRA CEZAYI CEBİNE KOYDU.TRAJEDİNİN KOMEDİ HALİ.