E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsyalı milyonerler çöp tahviller satıyor---

Asyalı milyonerler çöp tahviller satıyor

Asyalı milyonerler çöp tahviller satıyor
09 Temmuz 2015 - 11:00 borsagundem.com

Yatırımcılar Çin'deki hisse senetlerinde yaşanan satış dalgasına karşı pozisyon alıyor

Çin'deki yatırımcılar, özel bankaların zengin müşterilerinin hisse senetlerinde yaşanan çöküşten daha az etkilenmeleri için tahvillerden çıktığı söylentileri üzerine, dolar cinsindeki çöp notlu tahvillerde son altı ayda yaşanan en ciddi satışa öncülük etti.

Bank of America Merrill Lynch'in endeksine göre yüksek getirili Çin tahvilleri dün yüzde 1.35 gerileyerek 6 Ocak'taki yüzde 2.6'lık düşüşün ardından yaşanan en sert düşüşü kaydetti. Evergrande Real Estate ve Agile Property gibi gayrimenkul şirketlerin tahvillerin ihracından bu yana görülen en sert kayıpları kaydetmeleri üzerine, satış dalgası devam ediyor.

Asya'nın en büyük ekonomisindeki 97 çöp nota sahip şirketin piyasa değeri, bir haftadan kısa bir sürede 797 milyon dolar azaldı. Nomura Holdings'e göre Çin'deki gayrimenkul tahvillerinin yüzde 30'u perakende veya özel bankalara satıldı.

Öte yandan yatırımcıların Çin'deki çöp tahvilleri tutmak için talep ettikleri getiri farkı iki ayın en yüksek seviyesine çıktı. Beş yıl vadeli en yüksek nota sahip ve AA- notuna sahip şirket tahvillerinin arasındaki faiz farkı dün 7 baz puan artışla 142.25 oldu. Bu 15 Mayıs'tan bu yana görülen en büyük artış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)