E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsya'da o para birimleri Trump ile yükseldi---

Asya'da o para birimleri Trump ile yükseldi

Asya'da o para birimleri Trump ile yükseldi
26 Aralık 2018 - 12:34 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın piyasaları yatıştırma çabalarıyla Asya'da rupi ve ringit yükseldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın türbülanslı piyasaları yatıştırma çabasının ardından çoğu gelişen ülke para birimi güçlendi, Hint rupisi ve Malezya ringiti yükselişe öncülük etti.

Başkan Trump Hazine Bakanı Mnuchin'e ve ABD Merkez Bankası'na güvendiğini söyledi. Trump'ın önceki gün Fed'e yönelik eleştirileri ABD Borsalarında düşüşe nedne olmuş, Japonya borsası da %5 oranında düşmüştü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyrederken 10 yıllık ABD tahvil faizi 1 baz puan düşerek %2.73 oldu. Japon yeni 9 günde ilk kez düştü. MSCI EM Asya Endeksi 5. günde de düşerken Güney Kore borsası düşüşe öncülük etti.

Dolar, Hint rupisi ve ringit karşısında %0.1'er oranda, won karşısında 0.04 düştü. Hindistan'da hazine tahvilleri de petroldeki düşüşe bağlı olarak yükseldi.

Dolar/baht paritesi %0.09 düştü. Dolar, Endonezya rupisi karşısında ise yükseldi.

ANZ Kıdemli Stratejisti Irene Cheung, doların 2019 yılı başında Fed'in faiz artışı ve bilanço daraltmasıyla görece olarak destekleneceğini belirtti. Uzman, gelecek sene ortalarından sonra Fed'in artış döngüsünü tamamlayacağını ve Asya para birimlerinin daha iyi performans göstereceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)