E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasalarında karışık görünüm---

Asya piyasalarında karışık görünüm

Asya piyasalarında karışık görünüm
02 Eylül 2021 - 08:55 borsagundem.com

Küresel piyasalarda tüm dikkatler, Fed'in para politikası açısından kritik önemdeki ABD tarım dışı istihdam verilerine çevrilirken, Asya Pasifik endeksleri de risk iştahındaki azalma ile karışık görünüm sergiliyor.

ABD Borsaları Çarşamba günü karışık bir kapanış gerçekleştirirken, dolar ve tahvil getirileri beklentilerden zayıf gelen ADP verisi sonrası düştü.

Çarşamba 1 baz puan düşüşle yüzde 1,2936’dan kapanan ABD 10 yıllık tahvil getirisi yeni işlem gününde yüzde 1,30’un biraz üzerinde.

ABD vadeli endeksleri karışık seyrederken, Cuma günkü kritik tarım dışı istihdam verisi öncesi bugün TSİ 15.30’daki haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi izlenecek.

Asya’nın gündeminde Çin yönetiminin kısıtlayıcı düzenlemelerinin tepe yapmış olabileceği beklentisi ve Çin Merkez Bankası’nın, orta ve küçük ölçekli şirketlere kredi vermeleri için fonlama sağlayacağını açıklaması var.

Bu sabah Japon Nikkei ve Hong Kong Hang Seng endeksleri sırasıyla yüzde 0,33 ve yüzde 0,15 yükseliyor, Çin CSI 300 ise yüzde 0,28 düşüşte.

Çin'de devlet destekli firmalar, Çinli fintech devinin bir milyardan fazla kullanıcıya sahip bir veri arşivi üzerindeki hakimiyetini gevşetecek, ancak halka arzını canlandırmasına yardımcı olacak bir hareketle, ilk kez Ant Group varlığından büyük bir hisse almaya hazırlanıyor.

Çin’de düzenleyici kuruluşlar, Didi Global Inc., Meituan ve Alibaba Group Holding Ltd. tarafından işletilen araç hizmetlerine Aralık ayına kadar görevi kötüye kullanma yönündeki örnekleri giderme talimatı verdi. Böylelikle milyonlarca kişiye istihdam sağlayan sektör üzerindeki denetlemeler daha da artırılmış oldu.

Çin'in 4 büyük limanında kömür stoklarının 17 Ağustos'tan bu yana düşmeye devam ettiğinin açıklanması kok kömürü ve termal kömürde vadeli fiyatların rekor seviyeye çıkmasına yol açtı.

Japonya, gelecek hafta 5 yıllık ihale ile borçlanacak. Japonya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 Eylül’de düzenlenecek ihale ile 20 Haziran 2026 vadeli tahvil ihracı gerçekleştirilecek. İhale ile 2,5 trilyon yenlik borçlanma hedeflenirken ihalenin valör tarihi ise 10 Eylül 2021 olarak açıklandı.

Çin'de kömür fiyatları rekor seviyeye çıktı

 

Altın yatırımcıları istihdam verisini bekliyor

 

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Fitch: ECB faiz oranlarını 2025'e kadar sabit tutacak

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)