E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Asya hisseleri ikinci kez yıllık düşüşte---

​Asya hisseleri ikinci kez yıllık düşüşte

​Asya hisseleri ikinci kez yıllık düşüşte
31 Aralık 2015 - 08:31 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, emtia fiyatlarındaki çöküşün etkisiyle 2002 yılından bu yana ilk kez arka arkaya ikinci yıllık kaybına yöneldi

Asya hisse senetleri, Çin'in ekonomik büyümesindeki yavaşlama ve emtia fiyatlarındaki çöküşün etkisiyle Avrupa ve ABD göstergelerinin altında performans göstermesiyle birlikte 2002 yılından bu yana ilk kez arka arkaya ikinci yıllık kaybına hazırlanıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki yüzde 0.2'lik yükselişe ve Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki yüzde 7.4'lük yükselişe kıyasla, bu yıl yüzde 4.4 düşüşe yöneldi. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, yılın son gününde hafif hacimle yatay seyrederek yüzde 0.1 düştü ve Hong Kong saatiyle 12:44'te 410.91 puan seviyesine geldi.

Singapur'da UBS varlık yönetimi biriminden Kelvin Tay, “Bu yıl piyasaların farklı varlık sınıflarından kaynaklanan volatiliteye maruz kalmasıyla çok zor oldu. Emtia piyasalarındaki keskin satış dalgası başta Güneydoğu Asya paraları ve hisse senetleri olmak üzere Asya döviz piyasalarını kötü etkiledi. Çin ekonomisi 2016 yılında yumuşak bir iniş gerçekleştirebilr” dedi.

Yılın ilk altı ayında gölgesel gösterge endeksin 2008 yılından bu yana en yüksek noktaya gelmesiyle birlikte küresel hisse senetlerinin üzerine performans gösteren Asya hisseleri, Çin'deki beklenmeyen yuan devalüasyonu ve Fed'in faiz artırımı görünümüne ilişkin yatırımcı endişeleriyle yılın ikinci yarısında düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)