E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında pozitif hava---

Asya borsalarında pozitif hava

Asya borsalarında pozitif hava
16 Şubat 2022 - 08:06 borsagundem.com

Asya borsalarında Çarşamba günkü işlemlerde endeksler Japonya öncülüğünde pozitif bir seyir izledi. Çin’de enflasyon yüzde 0.9’a geriledi.

Asya borsalarında  Japonya öncülüğünde pozitif bir hava hakimdi

Asya piyasalarında günün notları

Dünyanın tüketici fiyatları artışlarıyla boğuştuğu dönemde Çin’de enflasyon yüzde 0.9’a geriledi. Çin'de enflasyon baskı Ocak ayında hafifledi. Hem tüketici fiyatlarında hem de üretici fiyatlarından artışlar Ocak ayında yavaşladı.Çin hükümetinin emtia fiyatlarını frenleme çabalarının nispeten sonuç vermesi, kilit hammadde ve ara mal üreticilerinin devlet telkiniyle marjları pahasına maliyet artışların tüketicilere yansıtmaktan çekinmesi gibi sebeplerle tüketici fiyatları üzerindeki baskı zayıf seyretmeye devam ediyor.

Öte yandan üretici fiyatlarındaki çift haneli yükselişler de geçen ay gevşedi

Malezya’da işlem gören vadeli kontratlar dün 5773 ringite, ton başına yaklaşık 1380 dolara kadar yükselirken yeni rekor gördü. Endonezya’nın ihracatına ilişkin kaygılarla Aralık ayında ralliye başlayan vadeliler, Hindistan’ın bitkisel yağ fiyatlarını frenlemek amacıyla vergileri indirmesinin ardından son günlerde hız kazandı.

Öte yandan sektör analistleri petrol fiyatlarındaki çekilmenin sene başından beri %24 yükselen fiyatlara bir nebze nefes aldırabileceğini tahmin ediyor.


büyüyecek. Samsung’un öncülüğünde Çinli şirketlerin agresif büyüme planları gerçekleşirse 2019 yılında 1 milyon sınırını aşan yükleme sayısı bu sene 20 milyonu aşıp 2025 yılında 125 milyonu bulabilir.

Uzakdoğu’da sabit sermaye yatırımları ve ARGE harcamalarından hatrı sayılır pay alan söz konusu segmentte ekran maliyetleri hızla düşüş gösteriyor.

Güney Kore’nin 2000 yılından beri en çok istihdam yarattığı ay Ocak oldu.

Ekonomi bir ayda 1 milyon 135 bin iş yarattı, istihdam piyasasında genişleme serisi 11’inci aya çıktı. Omikron dalgasına rağmen güçlü ivmesini sürdüren işgücü piyasası sayesinde işsizlik oranı da yüzde 3.6’ya düştü.

Gemi inşa, yarı iletken, çelik ve petrokimya gibi alanlarda küresel talebin canlılığı da bu dönemde ekonominin itici güçleri arasında bulunuyor.

Turizme bağımlılığı sebebiyle pandemi döneminde en çok zorlanan para birimleri arasında yer alan Tayland Bahtının bahtı son aylarda açıldı.

Omikron dalgasına rağmen uluslararası seyahatlerde canlanma umuduyla toparlanan Tayland Bahtı Amerikan Doları karşısında bugün son 5 ayın en güçlü seviyesine tırmandı.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, tüketim ve ekonomiye zarar veren son fiyat artışlarına hükümetin yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

SEC, Binance'in ABD kolunun ticari ortaklarını inceliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)