E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükseldi---

Asya borsaları yükseldi

Asya borsaları yükseldi
09 Aralık 2013 - 08:09 borsagundem.com

Asya borsaları Çin'de açıklanan güçlü verileri, yendeki düşüş kazanımların ardından yükseldi

Asya borsaları Çin'de açıklanan güçlü veriler veWall Street'te Cuma günkü kazanımların ardından bugün yükseldi. Dolar ve euro yen karşısındaki kazanımlarını artırırken, Nikkei endeksindeki yükseliş yüzde 1.9'u buldu. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.5 yükseldi.
ABD'de açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisinin Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı tarihi daha erkene almış olabileceği belirtilirken, rakamların da ekonominin böyle bir adıma karşı koyabilecek toparlanmayı sağladığını gösterdiğine dikkat çekiliyor. ABD'de Cuma günü açıklanan çalışma bakanlığı verilerine göre, Kasım'da tarım dışı istihdam 203,000 ile beklentilerin üzerinde artarken; işsizlik oranı yüzde 7'ye geriledi ve Kasım 2008'den beri en düşük seviyede açıklandı. Reuters anketine katılan ekonomistler, tarım dışı istihdamın Kasım'da 180,000 kişi artmasını; işsizlik oranının yüzde 7.2 olarak açıklanmasını bekliyorlardı. Çin'de açıklanan güçlü ticaret verileri de piyasaya destek sağladı. Çin'de ihracat Kasım'da yüzde 12.7, ithalat ise yüzde 5.3 arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)