E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yukarı yönlü seyretti---

Asya borsaları yukarı yönlü seyretti

Asya borsaları yukarı yönlü seyretti
07 Nisan 2021 - 08:03 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler pozitif seyretti

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftanın ortasında yükselişe geçti.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi birçok sektörün yükselmesi ile pozitif seyretti, fakat ANZ hisse senetlerinin yüzde 0.21 düşmesi ile büyük banka hisseleri baskılandı.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0.35 arttı, Topix ise yüzde 0,6 yükseldi.

Güney Kore'nin Kospi Endeksi Samsung Electronics hisselerinde gerilemeye rağmen yüzde 0.47 yükseldi.

Japonya'da ticaret Mart ayının ilk 20 gününde fazla verdi. Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret fazlası 263,6 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 37,0 milyar yen açık verilmişti. İhracat yüzde 11,8 artışla 4 trilyon 622,8 milyar yen olurken, ithalat yüzde 4,5 artışla 4 trilyon 359,2 milyar yen oldu.

Dünya'nın en büyük rezervine sahip ikinci ülkesi olan Japonya’nın döviz rezervi, Mart ayında düşüş gösterdi. Japonya Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ülkenin döviz rezervi 10 milyar 947 milyon dolar azalarak 1 trilyon 368,5 milyar dolar oldu. Bir önceki ay rezerv 1 trilyon 379,4 milyar Dolar seviyesindeydi. Ülkenin altın rezervleri 45 milyar 995 dolar oldu. Bir önceki ay altın rezervleri 42 milyar 878 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Güney Kore, mısır fiyatlarında istikrar için ithalat vergilerini geçici olarak kaldıracak. Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki, kota tarifi sistemi kapsamında yılsonuna kadar uygun şartları sağlayan mısır ve hububatı gümrük vergisi olmadan ithal etmeyi planladıklarını söyledi. Ülkede hâlihazırda mısır ithalatında %3 gümrük vergisi uygulanmaktaydı.

Japonya'da erken seçim iddiası

İran'daki seçimler ABD ile nükleer görüşmeleri etkiler mi

Suudi petrolüne ABD ve Çinliler ortak oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)