E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları toparlanıyor---

Asya borsaları toparlanıyor

Asya borsaları toparlanıyor
04 Mart 2014 - 06:45 borsagundem.com

ABD'de yaşanan sert düşüşün etkisiyle güne satıcılı başlayan Asya borsaları kapanışa doğru toparlanıyor

Asya borsaları dipten gelen alımlarla toparlanıyor. Asya hisse senedi piyasalarında dün Ukrayna'ya yönelik  endişeler nedeniyle yaşanan sert düşüşlerin ardından bugün tepki alımları geldiği gözleniyor. Asya borsalarının çoğunluğunda küçük çaplı yükselişler gözleniyor.

AVRUPA BORSALARINDA SERT DÜŞÜŞ

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Ukraynada artan jeopolitik tansiyonun şirket karlarını etkileyeceği endişeleriyle, geçtiğimiz hafta altı yılın zirvesine ulaşmasının ardından bugün bir ayı aşkın sürenin en sert düşüşünü kaydetti. 

Rusya ile ilişkili şirketler kayıplara öncülük etti. Carlsberg AS bir yılı aşkın en sert gerilemesini kaydetti. Roche Holding AG, yetkili bir komtenin, şirkete akciğer kanseri ilacı denemelerini bitirmesini tavsiye etmesiyle, Ağustos 2011den bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Bouygues SA yüzde 1.8 kayıp yaşadı. 

Stoxx 600 Endeksi yüzde 2.3 gerileyerek 330.36 puandan günü tamamladı ve 24 Hazirandan bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Endekste işlem gören 600 şirketin 575i bugün gerilerken, 19u yükseldi. Endeks, Fed Başkanı Janet Yellenin tahvil alımı azaltımı konusunda önceki Başkan Bernankenin açtığı yoldan ilerleyeceğini açıklamasıyla, Şubat ayında yüzde 4.8 yükseldi.

Frankfurtta bulunan Baader Bank AG sermaye piyasaları araştırma şefi Robert Halver, "Ukraynadaki durum şirket bilançoları üzerinde büyük etkiler yapacak. Sorunun kısa sürede çözüleceğini düşünmüyorum. Şu anda Batı Avrupanın enerji tedariği risk altında. Finansal piyasalarda yüksek oranda volatilice olacaktır" dedi. 

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Stoxx 600 Endeksindeki şirketlerin işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 20 üzerinde seyretti. Opsiyon fiyatlarını kullanan Euro Stoxx 50 Endeksindeki volatiliteyi ölçen VStoxx Endeksi, yüzde 30 tırmanarak 21.86 oldu ve Ağustos 2011den bu yana en dik sıçramayı kaydetti.

ABD BORSALARI DÜŞÜŞLE KAPANDI

Geçen haftayı tarihi rekorla kapayan S&P 500 haftanın ilk gününde yüzde 0.8'lik gerileme yaşadı. Dow Jones yüzde 1, Nasdaq yüzde 0.72 değer kaybettiRusya'nın Ukrayna'yı işgale hazırlanması ABD piyasalarını da olumsuz etkiledi. Kötü hava koşullarını üzerinden atan ABD’de gelen iyi verilere rağmen piyasalar toparlanamadı. Rus ordusunun Ukrayna’yı işgal tehdidi hisselere satış getirdi. Geçen haftayı tarihi rekorla kapayan S&P 500 haftanın ilk işlem gününde yüzde 0.8’lik düşüşle 1.845 puana geriledi. S&P endeksi 30 günlük ortalamanın da altına geldi.
Dow Jones yüzde 1’lik düşüşle 16.160 puana geriledi. Nasdaq ise gün sonunda yüzde 0.72’lik kayıp ile 4.227 seviyesinde kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)