E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları tatil havasına girdi---

Asya borsaları tatil havasına girdi

Asya borsaları tatil havasına girdi
07 Nisan 2023 - 08:09 borsagundem.com

Asya Pasifik Bölgesinde çoğu endeks tatil nedeniyle kapalı kalırken, Japonya'da Nikkei yüzde 0.06 işlem gördü ve Topix yüzde 0.22 kazanç elde etti.

Asya'da hisse senetleri, bölgedeki çoğu piyasanın tatil nedeniyle kapalı olması nedeniyle Cuma günü sakin bir seansta yüksek işlem gördü.

Japonya'da Nikkei 225 önceki kazançlarını sildi ve en son yüzde 0.06 işlem gördü ve Topix yüzde 0.22 kazanç elde etti. Güney Kore'de Kospi yüzde 1,12 ve Kosdaq yüzde 1 yükseldi. Anakara Çin'de, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,3 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,8 arttı. Avustralya, Hong Kong, Singapur ve Hindistan kapalı.

Yatırımcılar, Fed'in önündeki yolu belirlemeye yardımcı olacak olan Cuma günü ABD tarım dışı istihdam raporunu sabırsızlıkla bekleyecekler. Bu, ABD özel istihdam bordrolarının Mart ayında beklenenden daha az büyüdüğünü gösteren bu haftaki ADP raporunu takip ediyor.

Çalışma Bakanlığı'nın bu haftaki bir raporu da, mevcut pozisyon sayısının yaklaşık iki yıldır ilk kez Şubat ayında 10 milyonun altına düştüğünü gösterdi. İşten çıkarmalar da bir yıl öncesine göre bu yıl şu ana kadar yaklaşık beş kat arttı.

Wall Street'te hisse senetleri, Google-ana şirket Alphabet ve Microsoft'un sıçramasıyla Nasdaq Composite yüzde 0,76 artışla teknolojinin desteğiyle Perşembe gününü yüksek kapattı. S&P 500, daha önceki kayıplarını telafi ettikten sonra yüzde 0,36 yükseldi ve Dow Jones Sanayi Ortalaması yükselirken dördüncü haftadaki ilk düşüşünü yaşadı.

New York borsası yükselişle kapandı

 

Avrupa borsaları günü artıda tamamladı

 

Yabancılar borsada satmaya devam etti

 

Borsada hacmin yüzde 17,77’si beş hissede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)