E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karıştı---

Asya borsaları karıştı

Asya borsaları karıştı
27 Nisan 2023 - 07:42 borsagundem.com

Asya piyasaları, yeni Japonya Merkez Bankası başkanının ilk politika toplantısına başkanlık etmesiyle karıştı.


Asya-Pasifik piyasası, yatırımcıların Japonya Merkez Bankası'nın yeni BOJ başkanı Kazuo Ueda liderliğindeki ilk politika toplantısına odaklanmasıyla perşembe günü karışık işlem gördü.

Basında çıkan haberlere göre, Ueda'nın selefi Haruhiko Kuroda'nın aşırı gevşek para politikasını şimdilik sürdürmesi bekleniyor, ancak beklentiler gelecekte bu politikadan bir çıkış yolu çizeceği yönünde.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,23 düştü ve Topix marjinal yükseldi, Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,38 düştü.

Güney Koreli Kospi yüzde 0,22 düştü ve Kosdaq yüzde 1,18 yükseldi, elektronik devi Samsung Electronics ilk çeyrekte yıllık faaliyet karında yüzde 94 düşüş bildirdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,12 düşerken, Hang Seng Tech endeksi yüzde 1,16 ile daha büyük bir düşüş gördü. Anakara Çin piyasaları, Shenzhen Bileşen Endeksi marjinal düşüş ve Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,33 artışla karışıktı.

Singapur'un referans noktası Straits Times Endeksi, bir gecede ülkenin emlak alımlarındaki damga vergilerini artıracağına dair haberlerin ardından yüzde 0,52 düştü ve en büyük artışlar yabancıların emlak satın almalarına gitti.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden “Borsa’da Yatırım Stratejileri Eğitimi”

 

Borsada 'güneş'e yatırım CW Enerji ile büyüyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)