E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyretti---

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti
08 Şubat 2022 - 07:56 borsagundem.com

Asya hisse senetleri Salı günkü işlemlerde karışık seyretti.

Asya hisse senetleri yatırımcıların merkez bankalarının politika görünümleri ve enflasyona ilişkin gelişmeleri değerlendirmesiyle karışık seyretti.

Çin ana karasında Şanghay Bileşik endeksi hafif gerilerken, Shenzen endeksi de düştü. Hong Kong ise düşüşlere eşlik etti.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi ve Topix endeksi yükseldi. SoftBank Group hisseleri de yüzde 0.7 artış kaydetti. Avustralya ve Güney Kore Borsaları da pozitif bölgede seyretti.

Japonya'da iflas eden şirket sayısında düşüş sürüyor

Japonya’da iflas eden şirket sayısı 2022 yılının ilk ayında da düşüşe devam etti.

İflaslar 2021 yılında 6 ay üst üste çift hane düşüş gösterdikten sonra, Aralık ayında tek haneli düşüşe gelmişti. Ocak ayında da yine tek haneli düşüş görüldü.

Japon Araştırma Şirketi Teikoku Databank tarafından yapılan açıklamada, iflas eden şirket sayısının Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 azalarak 482 olduğu belirtildi. Geçen yılın aynı ayında iflas eden şirket sayısı 506 seviyesindeydi.

İncelenen 7 sektörden 4'ünde iflaslar artış gösterdi.

Şirketlerin 388'i durgunluk nedeniyle iflas ettiklerini açıkladı.

Avustralya MB Haziran'dan itibaren faiz artırımına gidebilir

Avustralya'nın en büyük bankalarından ANZ'nin ekonomistlerinden Felicity Emmett, Avustralya MB'nin Haziran ayından sonra herhangi bir toplantıda faiz adrtırımına gidebileceğini ifade etti.

Faiz artırımının zamanlamasının ücret verisine ve seçimlere bağlı olduğunu ifade eden Emmett, "Biz ilk faiz artırımının Eylül'de geleceğini öngörüyoruz. Ancak ücretlere ilişkin riskler dikkate alındığında Haziran ayında da gelebilir. Haziran'dan itibaren her toplantı canlı olacak" diye konuştu.

Commanwealth Bank of Australia ekonomisti Garreth Air de Mayıs ayında yapılacak federel seçimin ardından Ağustos ayında faiz artırılacağını tanmin etti.

Şirketlerin batık borçları yüzde 25,5 düşüşle 67,97 milyar yene geldi. Geçen yılın aynı ayında batık borç miktarı 91,26milyar yen seviyesindeydi.

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

 

BofA'dan hisse senedi borsalarına faiz artışı uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)