E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları düştü---

Asya borsaları düştü

Asya borsaları düştü
09 Ocak 2014 - 08:31 borsagundem.com

Asya borsaları ABD'de açıklanacak tarım dışı istimdam verisi öncesinde değer kaybetti...

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi .Bugün yüzde 0.2 düşerken, Nikkei endeksindeki kayıp yüzde 1.4'e ulaştı. Piyasada Çin'de açıklanan enflasyon verisinin ardından önemli bir tepki görülmedi. Çin'de bir önceki ay yüzde 3 olan yıllık enflasyonun Aralık'ta yüzde 2.5'e gerilediği açıklandı.

ABD'de S&P 500 endeksi ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının açıklanmasının ardından dün yatay kapandı. Endekslerde Fed'in 17-18 Aralık'taki para politikası kurulu toplantısının dün açıklanan tutanakları karşısında önemli bir tepki görülmedi.  

Micron Technology  tarafından açıklanan güçlü sonuçlar ise Nasdaq'daki kazanımlara destek sağladı. Micron hisseleri yüzde 9.9 değer kazandı. ABD'de dün açıklanan ADP Ulusal İstihdam Raporu'na göre, özel sektörde istihdam artışı Aralık'ta 238,000 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.Reuters anketine katılan ekonomistler, yarın açıklanacak tarım dışı istihdamın Aralık'ta 196,000 kişi artmasını; işsizlik oranının yüzde 7 olarak açıklanmasını bekliyorlar. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) üst düzey yetkilileri, tahvil alımlarının azaltılmasına başlanması kararının alındığı Aralık ayındaki para politikası kurulu toplantısında bu konuda temkinli bir yol izlenmesinden yana olduklarını belirttiler.Tutanaklara göre Fed yetkilileri, izlenecek yolda gelecekte alınacak kararların değişmez nitelikte olmaması gerektiği görüşünü de savundular.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)