E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları düştü---

Asya borsaları düştü

Asya borsaları düştü
05 Aralık 2013 - 08:46 borsagundem.com

Asya borsaları tahvil alımına dair beklentilerle tahvil alımlarına dair vereceği kararla tahvil getirilerini yükseltmesiyle bugün düştü...

Asya borsaları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarına dair vereceği kararla ilgili spekülasyonların küresel tahvil getirilerini yükseltmesiyle bugün düştü. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.3 düşerken, Japonya'nın Nikkei endeksinde de kayıplar devam etti. 
Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) toplantıları ile ABD'de açıklanacak büyüme verisi öncesinde piyasada küçük hareketler gözlendi. 
ABD'de Dow ve S&P 500 endekslerinde düşüş, yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltmaya başlayacağı konusundaki belirsizlik nedeniyle büyük alımlar yapmak istememeleriyle dün de devam etti. 
Endekslerdeki düşüş aralıksız dördüncü günde de devam ederken S&P 500'ün 10 alt sektör endeksinin sekizi günü kayıplarla tamamladı.
Çok sayıda piyasa uzmanı Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltmaya Mart'ta başlamasını bekliyor, ancak son dönemde açıklanan ekonomik veriler bankanın bu adımı daha erken atabileceği beklentisini artırdı. ABD'de dün açıklanan ADP Ulusal İstihdam Raporu'na göre, özel sektörde istihdam artışı Kasım'da 215,000 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.  Reuters anketine katılan ekonomistler, ADP raporunun Kasım'da özel sektörde istihdamın 173,000 arttığını göstermesini bekliyorlardı. ABD'de ISM hizmetler endeksi ise Kasım'da 55'ten 53.9'a gerileyerek beklentilerin altında açıklandı. 
ABD'de yine dün açıklanan Beige Book raporuna göre, Ekim ve Kasım başını kapsayan dönemde ülkenin bazı bölgelerinde işverenlerin işe alımları hızlandırdıklarına ve ekonominin ılımlı büyüme kaydettiğine dikkat çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)