E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları değer kaybetti---

Asya borsaları değer kaybetti

Asya borsaları değer kaybetti
04 Şubat 2014 - 08:37 borsagundem.com

Asya borsaları, ABD'de açıklanan verilerle gelişmekte olan piyasaları düşüşünden etkilenmesiyke bugün düştü

Asya borsaları ABD'de dün açıklanan ISM imalat endeksinin ABD ekonomisinin gücü konusunda şüpheye neden olması ve yatırımcıların gelişmekte olan piyasalarda son dönemde görülen kayıpların ardından istikrar beklemek için fazla neden bulamamalarıyla bugün düştü.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1.4 dolayında düşüşle bir ara Eylül başından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Nikkei endeksindeki kayıp yüzde 3.3'ü buldu. ABD borsaları açıklanan ISM imalat endeksinin beklentilerin çok altında bir değer almasının ardından dün düştü. S&P 500 endeksi, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmak için yeni bir neden olarak gördükleri verinin ardından Haziran'dan beri en büyük düşüşü kaydetti.     ABD'de dün açıklanan veriye göre, ISM imalat endeksi Ocak ayında 51.3'e gerileyerek beklentilerin çok altında bir değer aldı. İmalat sanayinin aldığı yeni siparişler 33 yılın en zayıf artışını kaydetti. Reuters anketine katılan ekonomistler, Aralık'ta 56.5 değerini alan endeksin Ocak'ta 56 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

CBOE volatilite endeksi yüzde 16.5'lik yükseliş ile Aralık 2012'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Borsalar bir süredir Fed'in tahvil alımlarını azaltma politikasına bağlı kalması ve Çin'deki büyümeye dair endişeler nedeniyle baskı altında bulunuyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)