E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAstraZeneca aşısında ölümler durdurulamıyor: 2 kişi daha öldü!---

AstraZeneca aşısında ölümler durdurulamıyor: 2 kişi daha öldü!

AstraZeneca aşısında ölümler durdurulamıyor: 2 kişi daha öldü!
22 Temmuz 2021 - 09:46 borsagundem.com

Avustralya'nın Tazmanya ve Victoria eyaletlerinde AstraZeneca aşısının ilk dozunu yaptıran iki kişinin daha, kan pıhtılaşması nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Ülkenin bağımsız ilaç düzenleme kurumu Terapötik Ürünler İdaresi (TGA) tarafından yapılan açıklamaya göre, AstraZeneca aşısının ilk dozunu yaptıran Tazmanya eyaletinde 44 yaşındaki bir erkek ve Victoria eyaletinde 48 yaşındaki bir kadın kan pıhtılaşması nedeniyle öldü.

TGA’nın haftalık aşı güvenliği raporunda yaşanan iki can kaybı için "Ailelerine ve sevdiklerine en içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Avustralya'da aşı uygulamasının başlamasından bu yana, uygulanan 6,1 milyon doz AstraZeneca aşısına bağlı olduğu belirtilen kan pıhtılaşmasından ölenlerin sayısının, bugünkü can kayıplarıyla birlikte 6’ya yükseldiği bildirildi.

Yeni tip korona virüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı tam kapanmanın sürdüğü Yeni Güney Galler (NSW), Güney Avustralya (SA) ve Victoria eyaletlerinde vaka sayılarındaki artışı sürüyor.

En fazla vakanın kaydedildiği NSW’de 124 yeni vaka bildirilirken, Victoria’da 26, SA’da 2 kişinin daha Kovid-19’a yakalandığı kaydedildi.

İlk Kovid-19 vakasının 25 Ocak 2020’de kaydedildiği Avustralya’da virüse yakalanan 32 bin 417 Avustralyalıdan 915’i hayatını kaybetti.

Son haftalarda Delta varyantının yükselişe geçtiği ülkedeki toplam 1452 aktif vakadan 29’u yoğun bakımda olmak üzere 142’sinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.​​​​​​​

AstraZeneca Güney Afrika'ya aşıyı pahalı satmış

 

İrlanda duyurdu! AB, AstraZeneca'ya dava açtı

 

Fransa'da AstraZeneca aşısından 8 can kaybı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ye23 Temmuz 2021 08:31

    Ileride bu akilli yazilimli modern antikorlar, vucudumuzu ele gerirmese bari. 3 , 5 sene sonra ne olca bilinmez. Alman modern asisi...

  • Kibar feyzo22 Temmuz 2021 15:43

    Bu bilinen, peki bilinmeyen aşı kaynaklı ölümler ne durumda

  • Kerim22 Temmuz 2021 16:53

    Herhalde hastalıktan ölenler kadar vardır belki daha fazla yoğun bakımda olabilirler mi??????? Hastalık başa gelecek aşının kıy eti anlaşılacak herhal

  • Misafir 22 Temmuz 2021 12:28

    Aşıların yan etkileri ilerleyen zamanlarda belli olacak. Aşı olanlar sorgusuz sualsiz araştırmadan aşı oldular. Gün gelecek aşı olduklarına pişman olacaklar.