E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da AstraZeneca aşısından 8 can kaybı---

Fransa'da AstraZeneca aşısından 8 can kaybı

Fransa'da AstraZeneca aşısından 8 can kaybı
17 Nisan 2021 - 23:50 borsagundem.com

Fransa Ulusal Ecza ve Sağlık Ürünleri Ajansı'ndan (ANSM) yapılan açıklamada, AstraZeneca aşısını yaptıran sekiz kişinin kan pıhtılaşması nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fransa’da sekiz kişi, ANSM’den yapılan açıklamaya göre, AstraZeneca aşısını yaptırdıktan sonra meydana gelen kan pıhtılaşması nedeniyle hayatını kaybetti.

8 Nisan itibarıyla Fransa’da AstraZaneca ile 2 milyon 720 binden fazla aşılama yapılmış durumda. 

2 – 8 Nisan tarihleri arasında ise bu ülkede dokuz yeni ‘atipik tromboz lokalizasyonu’ ve iki ‘yaygın damar içi pıhtılaşması (YDP)’ vakası tespit edildi.

Fransa’da yeni tip koron avirüs (Kovid-19) enfeksiyonuna karşı başlatılan toplu aşılama kampanyasının başlangıcından bu yana toplam 23 kan pıhtılaşması vakası tespit edildi, bu vakaların sekizi ölümle sonuçlandı.

Fransa’da vaka sayısı artmaya devam ediyor

Bakan Varank yerli aşı oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan ilkeli18 Nisan 2021 18:49

    Hangi aşı olursa olsun,yapıldıktan sonra bir süre kan sulandırıcı veya aspirin kullanmak gerekir diye düşünüyorum.Koronaya yakalandığım bir yıl önce virüs etkisiyle D-dimer test değerim normal değerin beş katına çıkmıştı.Farkedilmeseydi pıhtı atmaktan çoktan ölmüştüm.Yani vücuda virüsün cansızı da girse pıhtı yapabiliyor.

  • Asan badan 18 Nisan 2021 16:04

    Fransada 8 ölü mü inanmam Turkiyede aşıdan bi kişı bayılsa kıyameti göçürürler.