E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşı haberleri risk iştahını etkilemeye devam edecek mi?---

Aşı haberleri risk iştahını etkilemeye devam edecek mi?

Aşı haberleri risk iştahını etkilemeye devam edecek mi?
08 Eylül 2020 - 09:02 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende yurt içi ve yurt dışı fiyatlamalar yakından inceleniyor

BIST 100 endeksi, yüzde 0,97 değer kazancıyla günü 1.096 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 11,6 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,37 ve holding endeksi, yüzde 1,21 değer kazandığı günde tüm sektör endeksleri değer kazanırken, en çok yükselen yüzde 9,49 ile spor endeksi olduğu görüldü.

Avrupa borsaları yeni tip korona virüs tedavisine ilişkin olumlu haberlerin etkisiyle günü yükselişle tamamladığı görüldü.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,39, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,01, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,79 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,79 yükseliş kaydedildi.

Fransız ilaç firması Sanofi’nin başkanı Olivier Bogillot, üzerinde çalıştıkları Covid-19 aşısını 10 euronun altında bir fiyata satacaklarını belirtti. Geçtiğimiz hafta perşembe günü Sanofi ve
İngiliz GlaxoSmithKline ilaç firmaları, birlikte geliştirdikleri potansiyel aşı adayının birinci ve ikinci aşama klinik denemelerine ABD’de başlayacaklarını duyurmuştular. Açıklamada ilk sonuçlarının
Aralık ayında alınması beklenen denemelerin başarılı olması halinde, aşının tescil sürecinin gelecek yılın ilk aylarında başlamasının umulduğu açıklanmıştı.

Bugün, Euro Bölgesi’nde açıklanacak olan 2020 yılı öncü 2.çeyrek GSYH datası takip edilecek. Hafta içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısı öncesinde bölge ekonomisine dair önemli bir veri olarak izlenecek. ECB Başkanı Christine Lagarde daha önce yaptığı değerlendirmede, bölge ekonomisinde yılın ikinci çeyreğinde virüs pandemisi nedeniyle sert bir daralmanın yaşanabileceğini tahmin ettiklerini ifade etmişti.

Açıklanacak verinin içeriğine bağlı olarak başta bölge ekonomisi para birimi Euro olmak üzere Avrupa endekslerinde oynaklık yüksek seyredebilir.

Yeni işlem gününde, Asya seansında işlem gören ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmelerine bakıldığında ise fiyatlama davranışlarının ayrışmanın devam ettiği görülüyor.

Piyasaların radarında jeopolitik gelişmeler olacak

Hisse senedi piyasalarında hacimler düşük kaldı

Küresel piyasalar yatay performans gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)