E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAşı çalışmaları risk iştahını desteklemeye devam ediyor ---

Aşı çalışmaları risk iştahını desteklemeye devam ediyor

Aşı çalışmaları risk iştahını desteklemeye devam ediyor
25 Ağustos 2020 - 09:05 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende risk iştahının borsaları desteklemeye devam ettiği belirtiliyor.

ABD’de yapılan yeni tip koronavirüs tedavisine yönelik aşı çalışmalarının hız kazanması ile birlikte risk iştahında artışlar izlenirken, borsalar tarafında dün, toparlanma isteğinin devam ettiği izleniyor. ABD borsaları ana endeksler arasında Dow Jones endeksi yüzde 1,35, S&P 500 endeksi yüzde 1,05 ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,60 değer kazandı.

Avrupa Borsaları, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) Kovid-19'a karşı plazma tedavisine acil durum onayı vermesinin olumlu etkisi ile birlikte haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı.
İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,71, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,36, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,28 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,12 değer kazanımı ile günü tamamladı.

Yeni işlem gününde, ABD ile Çin arasında tansiyonun hafiflemesi ve aşı çalışmalarının hız kazanması ardından Asya seansında sabah saatlerinde ana endeksler ve endeks vadeli işlem sözleşmelerinde artan risk iştahının büyük çoğunluk ile borsaları desteklemeye devam ettiği izleniyor.

BIST 100 endeksi, yüzde 0,13 değer kaybederek günü 1.108 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 16,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,18 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,58 yükseldiği günde Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 9,56'yla spor, en çok gerileyen ise yüzde 1,87'yle elektrik olduğu görülüyor.

Yeni işlem gününde, yurt içinde Reel Kesim Güven Endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı ile yurt dışında ise Almanya'da büyüme ve ABD'de Tüketici Güven Endeksi verileri takibimizde olmaya devam edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)