E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücret zammının Hazine'ye ek yükü 90.6 milyar lira---

Asgari ücret zammının Hazine'ye ek yükü 90.6 milyar lira

Asgari ücret zammının Hazine'ye ek yükü 90.6 milyar lira
03 Temmuz 2022 - 12:13 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, asgari ücrete getirilen ek zam ile ilgili açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, asgari ücretin 5.500 liraya çıkarılması için toplam 90.6 milyarl liralık vergiden feragat edildiğini açıkladı. 
Bakanlıkça, 2022 yılı başında tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergisinin kaldırıldığı ve böylece 57,8 milyar liralık vergiden feragat edildiği belirtilerek, "Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 5 bin 500 liraya çıkarılmasıyla çalışanlarımıza sağladığımız bu vergi istisnalarında da 32,8 milyar liralık bir artış gerçekleşerek toplam maliyeti 90,6 milyar liraya yükselmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bu yılın başında tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kısmından gelir vergisi ile damga vergisinin kaldırıldığı anımsatıldı.

Söz konusu düzenlemeyle 49,1 milyar lirası gelir vergisi, 8,7 milyar lirası damga vergisi olmak üzere toplamda 57,8 milyar liralık vergiden feragat edildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 5 bin 500 liraya çıkarılmasıyla çalışanlarımıza sağladığımız bu vergi istisnalarında da 32,8 milyar liralık bir artış gerçekleşerek toplam maliyeti 90,6 milyar liraya yükselmiştir. Devletimiz, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden güçlü ekonomisiyle tüm bu maliyetleri rahatlıkla karşılayabilecek konumdadır. Dün olduğu gibi bugün de ekonomimizdeki büyümenin sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı olmasını; tabana ve tüm vatandaşlarımıza yayılmasını önemsiyor, tüm adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Temmuz 2022 09:22

    koskoca yedekj aş,a kasa boşalmış swaplarla ayakda durma çalışıyor... milelt bu yükü kaldırmış,,, yok efendim işçinin yükü varmışmış, felan filan boşş iş...

  • Hehe03 Temmuz 2022 17:49

    3 kurus alanin yuku diyeceginize kur korumalinin maliyetine yuk deyin af edilen 5 cetenin vergisine yuk deyin azicik durust yazi yazin

  • KILIÇ03 Temmuz 2022 16:32

    zamları önleyecek adım atılmadıgı sürece vatandaşa yaşam zindan olacak.

  • xyz03 Temmuz 2022 16:05

    Başlık bile ofsayt. İnsanca yaşamak için verilmeyen ücret hazineye yük oluyorsa, buna ne demeli. Sizler ve bunu milletimize reva görenleri Yüceler yücesi Allah'a havale ediyorum.

  • şakamısın03 Temmuz 2022 21:15

    bu para insanca yaşatırmı ki ? ev kira elektrik su doğalgaz velattalin amin. hadi diyelim birazı kaldı onu da 1 ayda gelecek zamlar yer yutar her türlü sıfırsın yani...

  • amanin amanin03 Temmuz 2022 15:42

    Yük mü? Keşke farklı bir şekilde ifade edilse idi. Devlet ve hazine, vatandaşının insanca yaşaması için vardır. Asgari ücret demek, işçi vatandaşın sarf ettiği emeğin ve alın terinin alt rakamı demektir. Hem de böyle bir enflasyonun olduğu ekonomik ortamda. Yük, vatandaş olmayanlara her yıl harcanan milyar dolarlar, garantili geçişlere ve işlere her yıl verilen milyar dolarlar vs. gibi şeylerdir. Bunlara harcanan rakamlar da milyar TLler değil, milyar USDlerdir dikkatinizi çekerim. Saygılar.

  • Yusuf 03 Temmuz 2022 13:22

    Ne yükü yahu. Şimdi ona buna zam yaparlar vergiyle iki katını geri alırlar. Kışın doğalgaz aylık en az 2-3 bin lira fatura gelecek.

  • Bik03 Temmuz 2022 12:37

    KKM'nin bütçeye ne kadar yük getireceği ₺'nin değer kaybıyla ortaya çıkacak.