E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriASELSAN gerçek zamanlı görüntüleme sistemi geliştirdi---

ASELSAN gerçek zamanlı görüntüleme sistemi geliştirdi

ASELSAN gerçek zamanlı görüntüleme sistemi geliştirdi
28 Mart 2020 - 13:09 borsagundem.com

İnsan vücuduna gizlenmiş silah ve kaçak eşyaları, yayılan doğal THz ışımalarını algılayarak tespit eden THz Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi, ASELSAN tarafından ticarileştirilecek

Güvenlik ve kaçakçılık riski bulunan yerlerde kullanılan milli güvenlik çözümlerine bir yenisi ekleniyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ASELSAN ve TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) arasında Terahertz (THz) Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi Projesi'ne ait sözleşme imzalandı.

Proje kapsamında, THz tümleşik alıcı dizisi TÜBİTAK MAM tarafından geliştirilecek, ASELSAN tarafından sistemin diğer donanım/yazılım birimlerinin geliştirilmesi ve sistem entegrasyonu yapılacak. Ürünün ticarileştirme hakları ASELSAN'a ait olacak.

THz Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi, insan vücuduna gizlenmiş, patlayıcı düzenekleri, tabanca, tüfek, bıçak gibi silahlar ile uyuşturucu, tütün, sigara, et, alkol gibi kaçak eşyalar ve benzeri nesneleri, insan vücudundan yayılan doğal THz ışımalarını algılayarak tespit ediyor.

Pasif olarak çalışan cihaz, doğal THz ışımaları kullanarak tespit yaptığı için insan sağlığına zararı bulunmuyor. Cihaz, hamile ve çocuk yolcu kontrollerinde dahi güvenle kullanılabilecek.

Muadillerinden üstün kalitede görüntü

Dünyada az sayıda ülke tarafından geliştirilen cihaz, çalışma mesafesi, çözünürlük ve saniyede aldığı resim sayısı kriterleri göz önünde alındığında muadil sistemlere göre daha üstün kalitede görüntü sunacak.

Sistemin, kişilerin güvenlik ve kaçakçılık tehdidi oluşturma riski bulunan hava alanları, metro istasyonları, otobüs terminalleri, tren garları, sınır kapıları, kritik tesisler, alıs¸veriş merkezleri, devlet kurumları gibi güvenliğin o¨n planda olduğu noktalarda yaygın kullanım alanına sahip olması hedefleniyor.

Söz konusu sistem sayesinde iç ortamda 6 metreden 3 santimetre çözünürlükte giysi altında gizlenen tehlikeli metal ve metal olmayan nesneler görüntülenebiliyor. Dış ortamda ise 10 metreden aynı netlikte metal nesneler belirlenebiliyor.

ASELSAN işlem hacmi sıralamasında zirveye yerleşti

ASELSAN sağlık sektöründe de dev projelere yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 59,15
En Yüksek: 59,65
En Düşük: 57,40
Değişim 2,96 %
FK: 18,50
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 2.015.073.714
Toplam Adet: 34.332.746
Ağırlıklı Ort.: 58,68
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • evet28 Mart 2020 21:45

    nerede sınır varda ? oraya konulacak  :D oda bi garip... heryer açık zaten, afganı, mafganı, arabı, tatarı, sudu, suriyleisi, bilmemem neyi..

  • : )28 Mart 2020 21:44

    Allahdan Aselsanı satmadılar.. katara matara, yoksa işimiz duman. 10 devlet kurumu varsa satılamayan, bunların en başında aselsan var. Haa geçmişte, feto kadroları istila etmişti. yanlış atamalardan, kanmanalardan,  15 temmuzda yapılan hataların bedelini ödediler. şimdi eskisi gibi üretiyor.  Bu kuruma karışmasınlar 5 sene sonra marsa gider.. ama onu ata bunu ata, gene dumanını çıkartırlar...Aman ya satılmadı demeseydım keşke.. yarın ihale yaparlar bunlar...

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ28 Mart 2020 14:59

    başımızda reis olmasa halimiz haraptı.

  • Vatandas28 Mart 2020 15:20

    Aynen dostum.allah onu basımızdan 2028 e kadar eksit etmesin.

  • Hasbi haklı28 Mart 2020 13:41

    Bu ve diğer önlemler Gümrükten geçenler için. Asıl, Sınırdan kaçak giriş çıkışlara çözüm üretilmeli. Hastalık dahil herşey sınırlarımızdan kaçak giriş çıkış yoluyla oluyor.

  • wers28 Mart 2020 13:17

    türkiyenin gururu sahip çıkılması gereken değer bence